Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Dags att anmäla sig till Lundaloppet

Nu är det dags att anmäla sig till årets Lundalopp, som går den 13 maj. Som vanligt bjuder Lunds universitet på anmälningsavgiften och Lundaloppströjan för alla anställda. Och just i år är tröjan tillägnad universitetets 350-årsjubileum.
Lundaloppet-logo 2017

– Det här är ett bra exempel på vårt friskvårdsarbete, säger förvaltningschef Susanne Kristensson.

Förra året anmälde sig 822 personer från universitetet. Totalt anmälde sig 6702 personer till Lundaloppet.

Varje år brukar det vara en kamp mellan Lunds universitet och Lunds kommun om vem som lyckas engagera flest deltagare. De senaste åren har Lunds kommun vunnit, så nu är det dags för revansch.

– Intresset för Lundaloppet växer för varje år, och vi har fått många förfrågningar från universitetet redan innan vi öppnade anmälningsformuläret säger Bengt Hansson, Lundaloppsansvarig i IFK Lund.

Man kan välja mellan att springa fem eller tio kilometer. Det finns också en lunk-klass på fem kilometer för de som vill vara med utan tidtagning. Banan går bland annat förbi Gerdahallen, genom Södra Lasarettsområdet, rundar universitetshuset och fortsätter ner genom Lundagård.

För barn finns Lilla Lundaloppet, ett alldeles eget Lundalopp på ca 850 meter som annars är precis som på riktigt med nummerlapp, egen tröja, startskott och eltidtagning med chip.

Anmälan görs via anmälningsformuläret på Lundaloppets hemsida, där man klickar på ”Anmälan/individuell anmälan” och sedan vidare på universitetets logotyp för att komma till en särskild anmälningssida för universitetsanställda.

Anmälningsformuläret finns även på engelska.

Alla universitetets deltagare får en tröja med LU:s emblem på ryggen. Efter loppet bjuder LU Service på dryck och förtäring i ett tält nära målgången på Centrala idrottsplatsen.

Alla deltagare anmäler sig först individuellt, men man måste tillhöra ett lag om fem personer. Bäst är om man själv hittar arbetskamrater att bilda ett lag tillsammans med. Då går man till ”Anmälan/laganmälan” på Lundaloppets hemsida och anmäler laget där. De som saknar eget lag matchas ihop av arrangörerna till lämpliga lag.

I övrigt blir det en rad kringarrangemang i samband med loppet.

– Vi strävar efter att göra en fest för hela stan i samverkan med andra aktörer, säger Bengt Hansson.

Sista anmälningsdag är 26 april.

Frågor? Mejla till info [at] lundaloppet.se

Lundaloppets hemsida