Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Resebidrag för kontaktresor utanför Europa

Knut och Alice Wallenbergs stiftelse
Resebidragen från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse syftar till att stärka Lunds universitets samarbete med universitet utanför Europa.

Resebidragen ska användas för kontaktresor till existerande och nya samarbetspartners utanför Europa. Syftet med resorna ska vara att diskutera, utveckla och planera för utbildnings- och forskningssamarbete av strategisk betydelse för Lunds universitets internationalisering.

Utlysning 2017

Här kan du läsa utlysningen av resebidrag för 2017 (PDF - 366 kB, nytt fönster)

Beslut 2017

Beslut 2017 (PDF - 400 kB, nytt fönster)

Beslut 2016

Beslut 2016 (PDF - 454 kB, nytt fönster)

Vem kan söka?

Anställda vid Lunds universitet – främst yngre disputerade forskare. Ansökan görs individuellt. I urvalet ges prioritet till sökande som tidigare inte har fått Wallenberg resestipendium. Vi syftar till en jämn fördelning av bidragen mellan områdena.

Hur söker man?

Ansökan sker genom särskild ansökningsblankett. Sista ansökningsdag var den 31 januari. En ny ansökningsomgång kommer att annonseras senare under 2017.

Förutom syfte, mål och förväntat resultat ska ansökan ange hur resan bidrar till internationaliseringen vid Lunds universitet i enlighet med den strategiska planen.

Beviljat belopp bokförs på respektive kostnadsställe efter inkommen reserappport och rekvisition.

Skicka ansökan till Externa relationer, Carina Holmberg Pousette, hämtställe 27. Märk ansökan med "Resebidrag Wallenberg".

Reserapport och rekvisition för 2017

Här kan du ladda ned mall för reserapport (Word - 168 kB, nytt fönster)

Här kan du ladda ned mall för rekvisition (Word - 73 kB, nytt fönster)

Sidansvarig:

Carina Holmberg Pousette