Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Resebidrag för utveckling av det europeiska utbildningssamarbetet inom Erasmus+

Finansiera resa till partneruniversitet och nätverksträffar

Vad kan man använda resebidraget till?

Lärare, forskare och administratörer som arbetar med att främja samarbete mellan europeiska universitet inom Erasmus+ kan söka resebidrag.

Syftet med resan ska vara att diskutera, planera, vidareutveckla och utvärdera student- och lärarmobilitet samt till exempel kursutvecklingsprojekt i redan existerande samarbeten med partneruniversitet. Man kan även få resebidrag för att delta i nätverksträffar.

Ta reda på vilka universitet Lunds universitet har avtal med

Utlysning - resebidrag läsåret 2016/2017

Här kan du läsa utlysningen (PDF - 400 kB, nytt fönster)

Beslut resebidrag höstterminen 2016 (PDF - 366 kB, nytt fönster)

Beslut resebidrag vårterminen 2017 (PDF - 363 kB, nytt fönster)

Ansökan

Sista ansökningsdag för läsåret 2016/2017 var den 28 februari 2017 för vårterminen.

I urvalet prioriteras resor som syftar till att öka antalet utresande Erasmusstudenter samt utveckling av kursutvecklingsprojekt (Curriculum Development). Sökande som tidigare inte har fått Erasmus+ resebidrag prioriteras och en jämn fördelning mellan fakulteter och områden eftersträvas.

Länken till ansökan hittar du här

Vänligen observera att resebidrag inte kan utgå för resor vars syfte och mål faller utanför programmets ramar.

Ansökan ska skrivas ut och undertecknas av prefekt eller motsvarande. Underskriven ansökan skickas till Erasmus, Carina Holmberg Pousette, Externa relationer, hämtställe 27.

Utbetalning av medel görs till institutionens kostnadsställe efter genomförd rapportering och inskickad rekvisition (adress: Erasmus, Carina Holmberg Pousette, Externa relationer, hämtställe 27).

Mall för rekvisition som ska skrivas under av prefekt eller motsvarande (Word - 203 kB)

Sidansvarig:

Carina Holmberg Pousette