Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Verksamhet i Brasilien

Främjar samarbeten inom forskning och innovation

The Swedish-Brazilian Research and Innovation Centre (CISB)

Nätverket består av lärosäten och forskningsinstitut i Sverige och Brasilien. Det övergripande syftet är att underlätta, utvidga och stärka samarbeten och kontakter inom innovation och forskning mellan Sverige och Brasilien inom Sustainable Energy, Defense & Security, Transport & Logistics, Urban Development och Aeronautics.

Nätverket är initierat av Saab som även finansierar merparten av aktiviteterna som görs inom ramen för CISB.

CISB har bland annat varit ett viktigt stöd i samband med studentrekrytering i det brasilianska stipendieprogrammet Science without Borders. Vidare har CISB haft utlysningar för stipendiefinansierade doktorander från Brasilien till Sverige.

Läs mer om CISB på nätverkets webbplats
 

Coimbra Network of Brazilian Universities (GCUB)

Nätverket består av de främsta brasilianska lärosätena samt ett par icke-brasilianska partners. Syftet med nätverket är att utveckla och diskutera internationella utmaningar för brasilianska lärosäten för att öka samverkan mellan brasilianska och utländska lärosäten. Det finns bland annat möjligheter att utveckla samarbeten med nya brasilianska lärosäten, men även för konkreta forskningssamarbeten där GCUB kan vara en samordnande funktion.

Läs mer om GCUB på nätverkets webbplats

Sidansvarig:

Kontakt

Miguel Cornejo Herrera
Internationell handläggare
+46 46 222 93 83
miguel.cornejo_herrera [at] er.lu.se

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu.se
Om den här webbplatsen