Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Strategiska partnerskap

Under senare år har universitetsövergripande strategiska partnerskap blivit ett nytt sätt att samarbeta med internationalisering av högre utbildning och forskning och en trend är att utvecklingen går mot mer fördjupade partnerskap. Lunds universitet har idag ett flertal strategiska partnerskap.

University of Nottingham

University of Nottingham (UoN) är ett offentligt, forskningsintensivt universitet i Nottingham i Storbritannien med campus i Semenyih (Malaysia) och Ningbo (Kina). UoN är organiserat i fem olika fakulteter (Arts, Engineering, Medicine and Health Sciences, Science och Social Sciences) som inkluderar mer än 50 skolor, institutioner och forskningscentra. UoN har cirka 44 000 studenter och 9 000 anställda.

University of Nottingham är medlem i U21-nätverket och rankas bland de 30 främsta i Storbritannien och Europa och räknas som ett av de främsta i världen. UoN är LU:s första strategiska partnerskap och partnerskapsavtalet har förnyats i maj 2017 för ytterliggare fem år.

Läs mer på UoN:s webbplats
 

Särskilda aktiviteter


Utlysning av fröpengar 2017
Inom ramen för det strategiska partnerskapet med University of Nottingham utlyses härmed medel för forskningssamarbete i form av kontaktskapande workshops. Syftet är att identifiera gemensamma eller komplementära starka forskningsområden och stimulera till samarbeten som på sikt leder till långvariga samarbeten som gagnar båda institutionerna. Interdisciplinära projekt uppmuntras. För Lunds universitets del förväntas fakulteten/institutionen/forskargruppen bidra genom att täcka eventuella kostnader för traktamenten och OH.

Sista ansökningsdag är den 30 september 2017.

Ladda ner ansökningsformuläret (Word - 185 kB, nytt fönster)

Eventuella frågor besvaras av petra.moser-norgaard [at] er.lu.se

 

Universität Hamburg

Med över 42 000 studenter är Universität Hamburg ett av de största universiteten i Tyskland som kombinerar mångsidig undervisning med framstående forskning. Universität Hamburg omfattas av åtta fakulteter: juridik, ekonomi och socialvetenskap, medicin, utbildningsvetenskap, psykologi och motionsvetenskap, humaniora samt matematik, informatik och naturvetenskap. Lunds universitet och Universität Hamburg signerade ett MoU (Memorandum of Understanding) 2016.

Läs mer på Universität Hamburgs webbplats 
 

Särskilda aktiviteter


Medel för kontaktresor/workshops 2017

Inom ramen för det strategiska partnerskapet med Universität Hamburg finns medel att söka för kontaktresor till Hamburg och planering/genomförande av workshops i Lund som leder till långvariga gemensamma samarbeten inom utbildning och forskning.

För ytterligare information, kontakta petra.moser-norgaard [at] er.lu.se

Sidansvarig:

Kontakt

University of Nottingham

Akademiskt ansvarig
Docent Sanimir Resic

Administrativt stöd
Petra Moser-Nørgaard
Internationell handläggare
petra.moser-norgaard [at] er.lu.se
 

Universität Hamburg

Akademiskt ansvarig
Professor Stacey Ristinmaa Sörensen

Administrativt stöd
Petra Moser-Nørgaard
Internationell handläggare
petra.moser-norgaard [at] er.lu.se

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu.se
Om den här webbplatsen