Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Forskningsoutput

LUCRIS hanterar publikationer, men även andra former av forskningsoutput. Kungliga biblioteket och Vetenskapsrådet använder beteckningen ”forskningsoutput”, vilken vi anammar som den svenska beteckningen på Research output i LUCRIS. Hanteringen av Research output i LUCRIS beskrivs ingående i LUB praxisdokument (se riktlinjerna på vår sida för Manualer).

I LUCRIS kan du registrera de olika outputtyper som efterfrågas i de nya SwePub-riktlinjerna samt några övriga. Om det finns tvivelaktigheter kring vilken publikationstyp som skall användas, hör av dig till din granskare/supporten.

 

Hur importerar jag äldre och nyare publikationer?

Det finns flera sätta att få in tidigare publikationer i LUCRIS:

  • manuellt
  • via extern databas (Scopus, Embase, pubMed, CrossRef)
  • via fil (RIS- eller BibTex-format)

Se gärna våra maunaler på supportsidan eller kolla på någon av våra intruktionsfiler:

Importera publikationer via extern databas:

 

Importer via fil (exemplvis från Google Scholar):

 

Granskningsförfarandet av Forskningsoutput

For validation

All forskningsoutput som registreras eller centralt importeras från olika databaser blir granskade innan den blir publik. Detta betyder att när en output har registreras skickas den For validation, när en granskare sedan validerat posten blir den publik i portalen. Innan den blivit validerad syns den endast på forskarens egen LUCRIS-sida.

Efter att du har registrerat din publikation och sparat den som For validation skickas den via systemet till din ansvariga granskare. Granskaren styrs av vilken enhet du har valt under Research output managed by… (automatiskt tilldelas granskningen den enhet du huvudsakligen är affilierad till), men du kan alltid kontakta supporten vid frågor kring din registrering och granskning. När granskaren har validerat dina uppgifter gör hen dem publika i portalen.

Entry in Progress

Om du inte är klar att skicka vidare din post men fyllt i alla obligatoriska fält, kan du spara den i läget Entry in Progress. Detta läge används också av granskaren vid eventuella frågor kring registreringen, granskaren skickar då tillbaka posten till dig och den hamnar i läget Entry in Progress istället för For Validation. Du får då ett meddelande om detta från LUCRIS oich kan gå in och fylla på med det som saknas och sedan återigen skicka in den för granskning.

For re-validation

Om du uppdaterar en redan granskad och publik post med exempelvis nytt publiceringsdatum/status eller en fulltext-fil kommer posten att hamna For Re-validation hos din lokala granskare som kan gör ändringen publik, under tiden ligger som For Re-validation syns ursprungsposten i portalen.

Sidansvarig:

LUCRIS support

Kontakta LUCRIS-supporten!

epost: servicedesk [at] lu.se

telefon: 046-222 90 00 (måndag-fredag 8:00-17:00)

webbformulär: support.lu.se

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu.se
Om den här webbplatsen