Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Kontrakt

Kontrakt 

 Kontrakt för externfinansierad forskning benämns på engelska ”Awards” i LUCRIS. Syftet med att ha med kontrakten i LUCRIS, är bl a att kunna koppla dem till projekt för att visa hur projekten är finansierade. Forskare kan knyta (sina egna) kontrakt till projekt som de är deltagare i. Man kan se samtliga egna kontrakt i LUCRIS-gränssnittet på den personliga sidan. På hemsidan för ett projekt i forskningsportalen kommer enbart finansiärens namn samt start- och slutdatum visas ut. Det är möjligt att knyta flera kontrakt till samma projekt. 

Hur kommer kontrakten in?

I samband med införandet av nya ekonomisystemet Raindance och införandet av LUCRIS, provas en ny hanteringsordning av kontrakten vid Lunds universitet. Informationen om kontrakten i LUCRIS registreras centralt av Forskningsservice, som även hanterar diarieföringen av inkomna kontrakt. Det är den person som normalt ansvarar för diarieföringen av kontrakten lokalt som ser till att nyinkomna kontrakt kommer den centrala funktionen tillhanda. Mer om denna hantering här. Mer information för de som lokalt ansvarar för diarieföringen av kontrakten finns här. Inlagda kontrakt har synlighet ”Resticted to LUCRIS users” tills de har knutits till ett projekt. Då ändras synligheten (med viss fördröjning) till public, men det är alltså enbart den mycket begränsade informationen finansiärens namn samt start- och slutdatum som visas ut i den publika portalen.  

FAQ om kontrakten:

Vilken data om kontrakten finns i LUCRIS vid start 20160411?

 De kontrakt som återfinns i LUCRIS vid lanseringen är inlästa från det nedlagda systemet eKontrakt. Kontrakt inkomna efter 20160122 kommer under de kommande veckorna även registreras i LUCRIS av den centrala funktionen. Det kommer ta några veckor innan vi är ”i fatt”.  

Vad gör jag om någon kontraktsinformation är fel?

 Information om kontrakten i LUCRIS är enbart editerbara av kontraktsregistreringsfunktionen vid Forskningsservice. Om du hittar några felaktigheter, registrera ett supportärende till servicedesk [at] lu.se 

 

För att lägga til kontrakt i LUCRIS använd detta webbformulär.

Sidansvarig:

Kontakt

Jörgen Persson
registrator
jorgen.persson [at] fs.lu.se

Relaterade länkar

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu.se
Om den här webbplatsen