Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På gång inom LUCRIS

Här kan du läsa om de saker vi jobbar med att utveckla i LUCRIS och på Forskningsportalen just nu. Vi försöker också samla kända fel och inrapporterade buggar. Har du en specifik fråga hur man lägger in något i LUCRIS eller söker fram det i portalen, vänd dig direkt till LUCRIS-supporten.

170131: Information om uppgradering av LUCRIS till Pure 5.7.3-2

LUCRIS är nu uppgraderat (till Pure 5.7.3-2). Nedan följer information om detta.

Innehåll i den nya releasen:

Denna release innebär främst en ändrad modul för forskningsrelaterade aktiviteter (Activities).

Vem påverkas? Personer som lagt in aktiviteter innan uppgraderingen, hittar dessa flyttade till de nya kategorierna och kan uppleva att det blivit fel. Användare kan själva byta kategori på sina aktiviteter eller höra av sig till servicedesk [at] lu.se. Personer som ännu inte registrerat några aktiviteter, kommer inte märka av förändringen nämnvärt.

Ett systemmeddelande kommer informera användare om att modulen ändrats.

OBS: Personer som upplever att flytten har lett till problem är får gärna höra av sig till LUCRIS-supporten, servicedesk [at] lu.se , så hjälper vi till att ställa det i ordning. Vi har ökad bemanning på den centrala supporten för att kunna hantera denna sorts ärenden under perioden efter flytten.

 

DEN NYA AKTIVITETSMODULEN

Modulen fungerar stort sett som innan, men med vissa ändringar:

  • Priser och utmärkelser (Eng. Prizes and distinctions) har flyttats ut från aktivitetsmodulen och återfinns som en egen huvudkategori (hittas i vänstermarginalen)
  • Kvarvarande kategorier i aktivitetsmodulen har organiserats på ett annat sätt än tidigare, samt fått något modifierade formulär. Toppkategorierna anger inte målgrupp som innan (t ex ”business and community”, utan karakteriserar mer ”typ av aktivitet/vad som gjorts” och grupperar vilken sorts fält som behövs för att beskriva aktiviteten. Alla aktiviteter inom en viss kategori har samma formulär
  • Det är nu möjligt att ange flera personer på en aktivitet
  • Det blir möjligt att ange både externa och interna aktiviteter
  • En ny kategori Supervision/handledning har lagts till under Examination och handledning, där man kan lägga in både externt och internt handledarskap.

Om flytten av befintliga data från gammal till ny modell:

Vid enstaka tillfällen har flytten lett till att vissa datafält i vissa poster har gått förlorade. Detta gäller aktiviteter som flyttats från en kategori till en annan med andra sorters fält i formulären. För de enstaka aktiviteter där detta har hänt, återfinns den förlorade informationen i History and Comments (Historik och kommentarer)

En del data har inte kunnat flyttas pga av att det varit svårt för oss i LUCRIS-förvaltningen att veta exakt hur de skulle flyttas. Dessa har vi som en tillfällig lösning låtit ligga kvar under ”Other” (se bottenkategorierna) och vi kommer att successivt gå igenom dessa en efter en och flytta dem till rätt kategori. Så snart detta är gjort kommer de överflödiga kategorierna tas bort.

OBS: Personer som upplever att flytten har lett till problem är mycket välkomna att höra av sig till LUCRIS-supporten, servicedesk [at] lu.se , så hjälper vi till att ställa det i ordning. Vi har ökad bemanning på den centrala supporten för att kunna hantera denna sorts ärenden under perioden efter flytten.

Användare kan också själva byta kategori på sina aktiviteter.

Synpunkter på den nya modellen? Vi kommer under året att utvärdera hur den nya aktivitetsmodellen har fungerat. Vi tar tacksamt emot synpunkter och kommentarer till servicedesk [at] lu.se, t ex rörande kategorierna eller de roller man vill kunna lägga till.

Portalen kommer uppdateras successivt: Det finns ett antal brister med utvisningen av aktiviteterna i den publika portalen (portal.research.lu.se). Dessa jobbar vi på att få åtgärdat inom kort.

Uppdatering av manualer: Uppdaterade manualer kommer att läggas upp inom någon vecka efter lanseringen.

Frågor: Hör av er om ni har frågor: servicedesk [at] lu.se

Sidansvarig:

LUCRIS support

Kontakta LUCRIS-supporten!

epost: servicedesk [at] lu.se

telefon: 046-222 90 00 (måndag-fredag 8:00-17:00)

webbformulär: support.lu.se

Senaste uppdateringar/versionslanseringar/funktioner i LUCRIS

170131:

Senaste uppgraderingen till PURE 5.7.3-2, läs mer om vad den innebär här: PDF iconinformation_om_uppgradering_av_lucris_till_pure_5.7.3_20170131.pdf (PDF, nytt fönster)

160919:

Senaste uppgraderingen till PURE 5.6.3-2, läs mer om vad den innebär här: LUCRIS Information om uppgradering till PURE 5.6.3-2 (20160919) (PDF, nytt fönster)

160615:

Senaste uppgraderingen till PURE 5.5.3-3, läs mer om vad den innebär här: LUCRIS Information on the upgrade to Pure 5.5.3 - 3 (20160615)  (PDF, nytt fönster)

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu.se
Om den här webbplatsen