Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Studieverkstaden och Academic Support Centre (ASC)

Studieverkstaden och dess engelska motsvarighet Academic Support Centre arbetar med att ge studenter förutsättningar att utveckla sina kommunikativa och studiestrategiska förmågor. Vi erbjuder gratis handledning, workshops och föreläsningar både på Studieverkstaden och ute på institutionerna.

Studieverkstaden är öppen för alla studenter vid Lunds universitet, oavsett om de läser på svenska eller engelska och oavsett deras förkunskaper och ambitionsnivå. Tipsa gärna dina studenter om Studieverkstaden eller hör av dig för att diskutera olika samarbetsformer.

På Studieverkstaden och ASC – handledning och workshops

Studieverkstaden och ASC hjälper studenter att planera sina studier och hitta bättre lässtrategier och skrivvanor. Vi ger också konkret respons på alla typer av texter, och i alla faser av skrivprocessen. Studenterna ringer eller mejlar för att boka in kostnadsfri handledning eller anmäla sig till en workshop.

Våra workshops annonseras ut på:
lu.se/studieverkstad
lunduniversity.lu.se/academic-support

Tips!

• Beställ broschyrer och bokmärken genom att mejla till studieverkstad [at] stu.lu.se eller english.support [at] stu.lu.se

I samarbete med institutionerna – föreläsningar, workshops och respons i skrivprocessen

Du som är lärare eller studievägledare är välkommen att kontakta oss för att diskutera olika samarbetsformer.

Våra föreläsningar och workshops kan vara övergripande och handla om studieteknik, akademisk kultur och akademiskt skrivande. De kan också vara fördjupade kring en viss aspekt av dessa områden, som till exempel:

• Kom igång med skrivandet: kreativa tekniker
  • Hänger det ihop?: att skapa sammanhang i text
  • Vanliga språkfel (och hur du undviker dem)
  • From Paper to Presentation

Om du som lärare eller studievägledare ser ett specifikt behov hos studentgruppen kan vi anpassa vårt innehåll till målgruppen.

Vi kan också bokas in som språklig resurs och ge textrespons i samband med inlämning av och återkoppling på skrivuppgifter.

Vi kommer gärna ut på lärarmöten och berättar om hur vi arbetar med studenters skrivande och studieteknik, och vår erfarenhet av studenters behov.

Tips!

Mejla oss på studieverkstad [at] stu.lu.se eller english.support [at] stu.lu.se för att

• boka en föreläsning eller workshop
  • boka tid och schemalägga handledning för studenter i samband med en skrivuppgift.

Kurser i samarbete med Studenthälsan

Studieverkstaden samarbetar med Studenthälsan i kursen "Börja skriva nu".

Tips!

Hänvisa studenter till Studenthälsans webbsidor för information och anmälan till kurserna

Sidansvarig:

Studieverkstaden