Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Antagning till senare del av program

Här kan du läsa om hur du kan hantera ansökningar till senare del av program i NyA. Informationen gäller såväl kandidat- som masterprogram.

NyA tillåter endast antagning till 45 hp. För att sökande som redan läst inledande kurs/-er inom programmet inte ska blir antagna till kurs/-er de redan läst behöver de ges möjlighet att bli antagna till kurs/-er som ligger senare i utbildningsplanen.

Denna möjlighet kallas parallellkoppling och är något vi på antagningsavdelningen kan göra på begäran av utbildningen innan första urval. Eftersom prioriteringen i anmälan inte kan ändras efter sista anmälningsdag är det mycket viktigt att du informerar studenterna om att de kontaktar studievägledare eller motsvarande i god tid innan sista anmälningsdag.

För att parallellkoppling ska vara möjlig ska programmet sökas som prio 1 och aktuella kurser sökas i direkt anslutning till programmet.

Begäran om parallellkoppling skickas till instlant [at] stu.lu.se. För effektiv hantering, skicka alltid ärendena samlade. Använd gärna nedanstående mall.

Begäran om parallellkoppling (Excel 10 kB, öppnas i nytt fönster.)

Information till studenter om antagning till senare del av program

Eftersom antagning till senare del hanteras olika inom universitetet finns det ingen möjlighet till någon samlad central information, utan respektive utbildning måste se till att informera sina studenter. Tänk också på att även informera studenterna om vad som gäller för ansökan om tillgodoräknande av tidigare studier.

Förslag på information till studenter (PDF 93 kB, öppnas i nytt fönster)

Sidansvarig:

Antagningsavdelningen

instlant [at] stu.lu.se (intern e-post)

Besöksadress:

Genetikhuset