Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Peter Svensson – docent vid Skånes universitetssjukhus

”Våra kursdeltagare från nästan alla världsdelar är otroligt entusiastiska inför vår pedagogik”

Peter Svensson, docent vid Skånes universitetssjukhus, Malmö
Peter Svensson, docent vid Skånes universitetssjukhus, Malmö, har flertalet gånger undervisat på kursen i blödarsjuka, internationellt känd som ”The Malmö Course”.

Du var med och startade kursen för ett antal år sedan. Berätta om bakgrunden.
– Sverige är ett föregångsland vad gäller behandling av blödarsjuka och Lunds universitet bedriver en spetsforskning och har ett enormt gott rykte ute i världen. Vi visste att det fanns ett stort behov av vidareutbildning i behandling av blödarsjuka, men ingen kurs att söka. Vi kände att vi hade en mycket bra plattform att bygga från och startade den.

Hur är kursen upplagd?
– Vi har inte så formella föreläsningar utan diskuterar oss fram till saker och ting. Vi arbetar mycket interaktivt med strukturerade falldiskussioner, patienter som vi följt från födsel till död. Vi har även inbjudna föreläsare bland annat från Indien, för att visa på skillnader i behandlingen runt om i världen. Våra kursdeltagare, som kommer från nästan alla världsdelar, är otroligt entusiastiska inför vår pedagogik. Våra föreläsare finns med under hela kursveckan och deltar också i sociala aktiviteter vilket imponerar. Vi är måna om att skapa en gemytlig stämning och försöker medvetet vara mycket spontana under kursens gång.

Fler porträtt på lärare som engagerat sig i uppdragsutbildning

Sidansvarig:

Lund University Commissioned Education (LUCE)

info [at] education.lu.se

Besöksadress: