Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Ansvar för och anmälan av personuppgifter

Vem är ansvarig?

Det är prefekten vid varje institution som ansvarar för att behandling av personuppgifter sker på ett korrekt och lagligt sätt.

Anmälan till personuppgiftsombudet

Alla behandlingar av personuppgifter i någon form av register eller databas vid Lunds universitet ska anmälas till universitetets personuppgiftsombud: Johanna Alhem vid sektionen Juridik och dokumenthantering/Juridiska avdelningen.

Anmälan gör du via ett webbformulär som du hittar genom att klicka här.

Rör det sig om behandling av känsliga personuppgifter för forskningsändamål ska ansökan om etikprövning skickas in till etikprövningsnämnden.

Sidansvarig:

Kontakt

Vid frågor om Personuppgifter - kontakta Lunds universitets personuppgiftsombud:

Johanna Alhem
Jurist