Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Chefs- och ledarutveckling

Du som är chef eller ledare vid Lunds universitet erbjuds kompetensutveckling och stöd i form av ett flertal olika kurser och program. Du hittar dem i Kompetensportalen.

"Chef- och ledarskap har en stor betydelse för att verksamheter, oavsett inriktning, når förväntade resultat och är enligt Lunds universitets strategiska plan en framgångsfaktor  för att universitetet ska kunna säkerställa en god kvalitet inom forskning och utbildning”. (Beslut om Riktlinjer för chefsuppdrag)

Chef vid Lunds universitet är den som har personal-, verksamhets- och budgetansvar, oavsett om du verkar inom akademin eller i en administrativ kontext. I universitetets riktlinjer för chefsuppdrag definieras ditt uppdrag genom tre roller som du som chef har oavsett omfattning på chefsuppdrag samt oberoende av hur tillsättning av uppdrag har skett, via kollegiala processer eller Lunds universitets reguljära rekryteringsprocess.

  • Rollen som arbetsgivare
  • Rollen som ledare
  • Rollen som verksamhetsansvarig

Har du ett chefsuppdrag har du alla tre rollerna. Har du ett ledaruppdrag utan personalansvar har du kanske bara rollen som ledare och verksamhetsansvarig.

I syfte att ge dig utvecklingsmöjligheter i din roll som chef på Lunds universitet erbjuds kompetensutveckling och stöd i form av ett flertal olika kurser och program. Du hittar mer information om dem i Kompetensportalen där du också anmäler dig.

Gå till Kompetensportalen

HR-processer

När det gäller HR-processerna kan du som chef hitta mer information på HR-webben.

Läs mer på HR-webben