Kurser och program för chefer och ledare

Är du chef eller blivande chef och vill utveckla din kompetens? Vi erbjuder dig som chef eller ledare flera olika kurser och program.

Gå direkt till

Varje steg är fristående och val av kurs/program gör du i samråd med din chef, baserat på vilken målgrupp programmet vänder sig till.

Anmäl dig till kurserna via Kompetensportalen

Efter genomförd kurs kan du själv skriva ut ett intyg från Kompetensportalen.

Utveckla arbetsgivarrollen

För att du ska hitta rätt har vi samlat nedanstående utbildningar i Kompetensportalen under Kategori ”Chef – Arbetsgivarroll”

• Ny som chef – en introduktion till arbetsgivarrollen
  • Systematiskt arbetsmiljöarbete vid Lunds universitet (online).
  • Systematic work environment management at Lund University (online).
  • Workshop för chefer: Kränkningar och trakasserier.
  • Skadligt bruk - grundläggande föreläsning om alkohol- drog och spelproblem på arbetsplatsen.
  • Grundläggande genomgång av Adato, för HR och chefer.
  • Brandfarlig vara - Föreståndarutbildning.
  • Grundläggande brandskyddsutbildning för anställda (online).
  • Hur gör jag rätt - om lagar och regler vid Lunds universitet.
  • Arbetsrätt.
  • Att arbeta utifrån offentlighetsprincipen (online).
  • Träffsäker och effektiv personalrekrytering med kompetens i fokus (steg 1 och 2).
  • Lönesättande samtal – lönesättning i dialog mellan chef och anställd (online).
  • Lönesamtal - en introduktion för chefer.
  • Workshop for Managers – victimisation and harassment – what to do and how to prevent.
  • Basic fire safety training for employees (online).
  • Salary-setting appraisals – an introduction for managers.
  • Workshop: Organisatorisk och social arbetsmiljö – grundläggande utbildning för chefer.
  • Workshop för chefer: Förebygga och hantera misskötsamhet / Workshop for Managers - Prevention and handling of misconduct

Utveckla rollen som ledare

För att du ska hitta rätt har vi samlat nedanstående utbildningar i Kompetensportalen under Kategori ”Chef – Ledarroll”.

• Ny som chef.
  • Erfaren chef – kompetensutvecklingsprogram för chefer med minst tre års chefserfarenhet
  • Ledningsgruppsutveckling – syftet är att proaktivt utveckla din ledningsgrupp och fokus är att arbeta med frågor som kan kopplas till ledningsgruppens syfte och mål, gruppens arbetsformer samt att identifiera förändringsbehov och planera ett fortsatt utvecklingsarbete. Interna konsulter stödjer processen och insatsen skräddarsys efter respektive ledningsgrupps behov.
  • Chefens kommunikation.
  • En liten dag om ledarskap - introduktionskurs i ledarskap med efterföljande workshop (pilot).
  • In and out of leadership (individuellt program för chefer inom akademin).

Utveckla rollen som verksamhetsansvarig

För att du ska hitta rätt har vi samlat nedanstående utbildningar i Kompetensportalen under Kategori ”Chef – Verksamhetsansvarig”.

• Ekonomispelet.
  • Vad är ”overhead” och hur funkar det? (online).
  • What is "overhead" and how does it work? (online).
  • Projektledning.

Övergripande utbildningar

• Introduktionsdag för nya chefer.
  • Vårt uppdrag - What are the implications of being a public employee?/Vad det innebär att vara statsanställd? (online).
  • Hållbar utveckling - en introduktion (online).
  • Att arbeta med introduktion av nya medarbetare (online).

Kontakt

Om du inte hittar det du söker på denna webbsida så kan du ställa en fråga via sektionen HR:s ärendehanteringssystem.