Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Karriärutveckling för doktorander

Lunds universitet har ett brett utbud av aktiviteter som på ett eller annat sätt bidrar till doktoranders karriärutveckling. Här kan du läsa mer om dina möjligheter.


Oavsett om du just påbörjat dina forskarstudier, håller på att förbereda inför disputationen eller befinner dig där någonstans emellan finns det all anledning för dig att fundera över din (framtida) karriär. Efter disputation kan karriären vara inom eller utanför akademin, i Sverige eller utomlands.

Din karriärutveckling

Din karriär är en konsekvens av val som du gör. För att det ska bli lättare för dig som doktorand att fatta välinformerade beslut om din karriär har vi samlat seminarier, workshops och kurser som på ett eller annat sätt har med din karriärutveckling att göra under ett tak – vårt karriärkoncept för doktorander. Du kan välja att delta i en aktivitet eller i alla.

Så funkar det

Med några få undantag ges alla aktiviteter på engelska, samt är kostnadsfria både för dig som individ och för din institution/motsvarande. Alla aktiviteter är anpassade för doktorander och alla aktiviteter kommer på ett eller annat sätt att bidra till din karriärutveckling. Aktiviteterna ger inga poäng och ger inte rätt till förlängning.

Många av aktiviteterna finns i Kompetensportalen, där du också anmäler dig till dem.

Gå till Kompetensportalen.

Aktiviteter

I de fall kursdatum saknas, registrera dig på intresselistan som ligger på kurssidan i Kompetensportalen.

  • Career Control for Researchers. Lunds universitet erbjuder alla doktorander en kurs i att utforma sin individuella karriärplan samt konkreta verktyg för att sätta den i verket. Kursen är anpassad för deltagare som arbetar heltid och är helt nätbaserad (inklusive webinarier). Kursen ges på engelska och är kostnadsfri för doktorander och deras institutioner.  

Mer information

I högermarginalen kan du se om din fakultet också har aktiviteter som har med din karriär att göra, samt hitta lästips på temat karriärutveckling för akademisk personal.