Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Karriärutveckling för postdoktorer

Lunds universitet har ett brett utbud av aktiviteter som på ett eller annat sätt bidrar till karriärutveckling för våra postdoktorala medarbetare. Läs mer om möjligheterna som finns karriärmässigt, både inom och utanför akademin, samt ger konkreta strategier och verktyg som du behöver för att nå dit du vill.


Termen postdoks använder vi här som samlingsnamn för alla postdoktorala anställningar. De allra flesta aktiviteterna är anpassade för dem som disputerade för 1-4 år sedan.

Oavsett om du just påbörjat din postdoktorala anställning, håller på att förbereda en ansökan till biträdande universitetslektor eller har en anställning som forskare, finns det all anledning för dig att fundera över din (framtida) karriär. Den kan vara inom akademin eller utanför, antingen i Sverige eller utomlands.

Din karriärutveckling

Din karriär är en konsekvens av val som du gör. För att det ska bli lättare för dig som postdok att fatta välinformerade beslut om din karriär har vi samlat seminarier, workshops, kurser med mera som på ett eller annat sätt har med din karriärutveckling att göra under ett tak – vårt karriärkoncept för postdoks. Du kan välja att delta i en aktivitet eller i alla.

Så funkar det

Med några få undantag ges alla aktiviteter på engelska samt är kostnadsfria både för dig som individ och för din institution/motsvarande. Alla aktiviteter är anpassade för målgruppen postdoks och alla aktiviteter kommer på ett eller annat sätt att bidra till din karriärutveckling.

Många av aktiviteterna finns i Kompetensportalen, där du också anmäler dig till dem.

Gå till Kompetensportalen

Aktiviteter

I de fall kursdatum saknas, registrera dig på intresselistan som ligger på kurssidan i Kompetensportalen.

Mer information

I högermarginalen kan du se om din fakultet också har aktiviteter som har med din karriär att göra, samt hitta lästips på temat karriärutveckling för akademisk personal.