Karriärutveckling för postdoktorer

Lunds universitet har ett brett utbud av aktiviteter som på ett eller annat sätt bidrar till karriärutveckling för våra postdoktorala medarbetare. Läs mer om möjligheterna som finns karriärmässigt, både inom och utanför akademin, samt ger konkreta strategier och verktyg som du behöver för att nå dit du vill.

 

Karriärutveckling för postdoktorer

 

Klicka på bilden eller här för att se den i större format (PDF 52 kB, ny flik)

För vem?

Termen postdoks använder vi här som samlingsnamn för alla postdoktorala anställningar. De allra flesta aktiviteterna är anpassade för dem som disputerade för 1-4 år sedan. Oavsett om du just påbörjat din postdoktorala anställning, håller på att förbereda en ansökan till biträdande universitetslektor eller har en anställning som forskare, finns det all anledning för dig att fundera över din (framtida) karriär. Den kan vara inom akademin eller utanför, antingen i Sverige eller utomlands.

Din karriärutveckling

Din karriär är en konsekvens av val som du gör. För att det ska bli lättare för dig som postdok att fatta välinformerade beslut om din karriär har vi samlat seminarier, workshops, kurser med mera som på ett eller annat sätt har med din karriärutveckling att göra under ett tak – vårt karriärkoncept för postdoks. Du kan välja att delta i en aktivitet eller i alla.

Så funkar det

Med några få undantag ges alla aktiviteter på engelska samt är kostnadsfria både för dig som individ och för din institution/motsvarande. Alla aktiviteter är anpassade för målgruppen postdoks och alla aktiviteter kommer på ett eller annat sätt att bidra till din karriärutveckling.

Många av aktiviteterna finns i Kompetensportalen, där du också anmäler dig till dem.

Aktiviteter

Mer information

I högermarginalen kan du se om din fakultet också har aktiviteter som har med din karriär att göra, samt hitta läs-tips på temat karriärutveckling för akademisk personal.