Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Karriärutveckling för postdoktorer

Lunds universitet har ett brett utbud av aktiviteter som på ett eller annat sätt bidrar till karriärutveckling för våra postdoktorala medarbetare. Läs mer om möjligheterna som finns karriärmässigt, både inom och utanför akademin, samt ger konkreta strategier och verktyg som du behöver för att nå dit du vill.

För vem?

Termen postdoks använder vi här som samlingsnamn för alla postdoktorala anställningar. De allra flesta aktiviteterna är anpassade för dem som disputerade för 1-4 år sedan. Oavsett om du just påbörjat din postdoktorala anställning, håller på att förbereda en ansökan till biträdande universitetslektor eller har en anställning som forskare, finns det all anledning för dig att fundera över din (framtida) karriär. Den kan vara inom akademin eller utanför, antingen i Sverige eller utomlands.

Din karriärutveckling

Din karriär är en konsekvens av val som du gör. För att det ska bli lättare för dig som postdok att fatta välinformerade beslut om din karriär har vi samlat seminarier, workshops, kurser med mera som på ett eller annat sätt har med din karriärutveckling att göra under ett tak – vårt karriärkoncept för postdoks. Du kan välja att delta i en aktivitet eller i alla.

Så funkar det

Med några få undantag ges alla aktiviteter på engelska samt är kostnadsfria både för dig som individ och för din institution/motsv. Alla aktiviteter är anpassade för målgruppen postdoks och alla aktiviteter kommer på ett eller annat sätt att bidra till din karriärutveckling.

Många av aktiviteterna finns i Kompetensportalen, där du också anmäler dig till dem.

Aktiviteter

Mer information

Läs en översikt över alla aktiviteter och för att få svar på frågor om karriärutvecklingskonceptet (PDF 2 MB, nytt fönster)

I högermarginalen kan du se om din fakultet också har aktiviteter som har med din karriär att göra.

I högermarginalen finns också läs-tips på temat karriärutveckling för akademisk personal.

Sidansvarig:

Kontakt

Åsa Thormählen
Internationell koordinator
Sektionen Personal
+46 46 222 70 15
asa [dot] thormahlen [at] pers [dot] lu [dot] se

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen