Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lönesamtal

Du som är medlem i OFR/s eller Seko kommer bjudas in till lönesamtal av din chef. I lönesamtalet diskuteras årets prestation och samtalet utgör en viktig förberedelse inför de följande löneförhandlingarna mellan Lunds universitet och arbetstagarorganisationerna i vilka ny lön beslutas.

I samtalet ges du som anställd möjlighet att ge din syn på det gångna årets prestationer. Därför är det viktigt att du kommer förberedd till samtalet; se över vad din chef och du kommit överens om och diskuterat i tidigare samtal, samt fundera över hur du upplever att du presterat. Fundera över din prestation i relation till Lunds universitets lönepåverkande faktorer.

Lönesamtalet ska vara en dialog kring dina prestationer. Din chef ger sin syn på hur han eller hon upplever du har presterat, och du ges möjlighet till detsamma. Observera att ni inte kommer diskutera lön, då denna kommer tas upp till diskussion och förhandling i de följande förhandlingarna med din arbetstagarorganisation.

Efter genomfört lönesamtal ser ni gemensamt till att det dokumenteras. Din chef kommer att, efter avslutade förhandlingar med arbetstagarorganisationerna, återkoppla och motivera din nya lön till dig.

Läs mer om lönepåverkande faktorer för anställda

 

Sidansvarig:

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen