Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lönesättande samtal

Lönesättande samtal är en utveckling av lönesamtalet där du och din chef även för en dialog om din lön och kan endast erbjudas Saco-S medlemmar och oorganiserade. För att kunna genomföra ett lönesättande samtal ska du först ha haft ett utvecklingssamtal.

För dig som är medlem i SACO-S kommer lönesamtalet att ersättas med lönesättande samtal senast 2018. Men redan nu införs lönesättande samtal successivt vid Lunds universitet. Ska du ha lönesättande samtal redan i år, kommer du få information om detta av din chef. Det lönesättande samtalet ersätter de fackliga förhandlingarna som sker i anslutning till lönesamtal, vilket innebär att det är din chef som kommer besluta ny lön för dig i anslutning till det lönesättande samtalet.

Inför lönerevisionen kommer du som tillhör gruppen som ska ha lönesättande samtala att kallas till samtal med din chef.  I samtalet kommer ni att ha en dialog kring dina prestationer och resultat och samtalet kommer mynna ut i att din chef beslutar din nya lön och motiverar sitt ställningstagande.

I samtalet ges du möjlighet att ge din syn på det gångna året varför det är viktigt att du, liksom din chef, kommer förberedd till samtalet. Se därför över vad din chef och du kommit överens om och diskuterat i tidigare samtal. Fundera även över hur du upplever att du presterat under året. Med fördel kan du titta igenom de lönepåverkande faktorerna som vi har vid Lunds universitet och hur dessa kommit till uttryck i ditt utvecklingssamtal. Kom ihåg att ni inte diskuterar löneökning i kronor och/eller procent i det lönesättande samtalet då din chef har att besluta ny lön och inte ny löneökning för dig.

I anslutning till samtalet ska din chef och du signera en överenskommelse som bekräftar att ni haft en konstruktiv dialog och att du fått information om och motivering för din nya lön. När du lämnar samtalet ska du ha kännedom om din nya lön och på vilka grunder den är satt.

Skulle ni mot förmodan inte kunna komma överens i samtalet kommer ytterligare samtal ske med lokala parter närvarande.

Läs mer om lönesättande samtal för dig som arbetar i staten på Arbetsgivarverkets webbplats

 

Sidansvarig:

Kontakt

Kontakta din närmaste chef eller personalfunktion inom din institution/fakultet eller motsvarande

 

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen