Semester, ledigheter och sjukfrånvaro vid koncentrerad tjänstgöring

Här får du reda på vad som gäller för dig som har koncentrerad tjänstgöring och hur det påverkar semester och annan frånvaro.

Om du arbetar färre än fem dagar i genomsnitt per vecka, det vill säga har någon helt ledig dag under veckan, har du så kallad koncentrerad arbetstid. För att lön och ersättningar ska bli rätt vid koncentrerad deltid är det viktigt att du har ett uppdaterat schema i SSC Primula som överensstämmer med vilka dagar du arbetar. Då görs korrekta beräkningar automatiskt när du har semester, vårdar barn, och så vidare.

Tänk på att om du ändrar vilken/vilka dagar du är ledig ska din chef eller närmaste personalfunktion meddela SSC (via deras kundserviceportal) vilka lediga dagar ni har kommit överens om. SSC lägger då in ett nytt schema som du sedan kan se under Dina sidor i SSC Primula. SSC behöver också information om du slutar arbeta koncentrerad arbetstid.

Några exempel på koncentrerad tjänstgöring:

• Anna arbetar 60 % av heltid, fördelat på 3 dagar/vecka
  • Kurt har delpension och arbetar 80 % av heltid fördelat på 4 dagar/vecka
  • Martin är föräldraledig 25 % och arbetar 4 dagar/vecka
  • Åsa är halvt sjukskriven och arbetar heltid varannan vecka enligt läkarens rekommendation

En anställd som arbetar deltid och som exempelvis förlägger sin arbetstid huvudsakligen måndag till torsdag och arbetar färre timmar på fredagar anses inte ha koncentrerad arbetstid.

Sidansvarig:

Kontakt

Kontakta din närmaste chef eller personalfunktion inom din institution/fakultet eller motsvarande.

Kontakt Statens servicecenter – Primula

Kontakta Statens servicecenter (SSC) för frågor om löneärenden och Primula:

SSC Portalen – Logga in dygnet runt

Telefon: 29000 knappval 3 | Öppettider vardagar 9 – 16