Anmäl dig till Lundaloppet 2020

Nu är det dags att anmäla sig till årets Lundalopp. Som vanligt bjuder Lunds universitet på anmälningsavgiften och Lundaloppströjan för alla sina medarbetare.
Löpare i startgropen för Lundaloppet 2019

Loppet äger rum den 9 maj. Preliminärt startar 10-km-klasserna kl. 13.30 och 5-km-klasserna 14.30.Sista dag för ordinarie anmälan är den 21 april.

Man kan välja mellan att springa fem eller tio kilometer. Det finns också en lunk-klass på fem kilometer för de som vill vara med utan tidtagning. Banan går bland annat förbi Gerdahallen, genom Södra Lasarettsområdet, rundar universitetshuset och fortsätter ner genom Lundagård.

Förra året var det 958 medarbetare från universitetet som anmälde sig till loppet (av totalt 7800 löpare).

- Lundaloppet är ett roligt tillfälle att få umgås med sina kollegor, jag hoppas att så många som möjligt tar tillfället i akt och springer för universitet, säger Susanne Kristensson, förvaltningchef.

Alla deltagare anmäler sig först individuellt via LU:s anmälningsformulär (kostnadsfritt). Men man måste tillhöra ett lag om fem personer. Bäst är om man själv hittar kollegor att bilda ett lag tillsammans med. Laganmälan görs på Lundaloppets sida för laganmälan. De som saknar eget lag matchas ihop av arrangörerna till lämpliga lag.

Lundaloppet 2020s banner

Alla universitetets deltagare får en tröja med LU:s emblem på ryggen. Efter loppet bjuder LU Service på dryck och förtäring i ett tält nära målgången på Centrala idrottsplatsen.

Uppvärmning, start och målgång sker på eller intill Centrala Idrottsplatsen i Lund med gatuadress Trollebergsvägen 26.

Löparbanan sträcker sig igenom Lunds många olika miljöer och du springer förbi mängder av platser med intressant historia, se kartans sträckning. I övrigt blir det en rad kringarrangemang i samband med loppet.

Förra året hade Lunds kommun över 1000 deltagare och vi var den näst största arbetsgivaren som sprang. I år vill vi bli störst.

Läs mer på Lundaloppets hemsida

Frågor? Mejla till info [at] lundaloppet [dot] se

Anmälningsformuläret finns även på engelska.