Lunds universitet firar 350 år. Läs mer på lu.se

Årets administrativa pristagare utsedda

Lunds universitets administrativa pris delas ut årligen för utmärkta administrativa insatser av innovativ karaktär som bidragit till universitetets utveckling eller för service och effektivitet utöver det vanliga.

Utbildningsadministratör Jessica Carlsson, Historiska institutionen, samt utredare Tobias Nilsson, naturvetenskapliga fakultetens kansli, tilldelas Lunds universitets administrativa pris 2018.

Pristagarna får var och en 15 tkr för egen kompetensutveckling samt ett diplom.

Priset överlämnas vid universitetets årshögtid den 26 januari 2018.

Ur nomineringarna:

Jessica Carlsson:

Det är vår övertygelse att Jessica har en viktig del i vårt ämnes (mänskliga rättigheter) framgångar. Hon är djupt engagerad i avdelningens undervisning och forskning på ett sätt som få administratörer kan eller har möjlighet till. Med sitt gedigna kunnande och stora fakultetsövergripande nätverk vid Lunds universitet är Jessica en tillgång för hela institutionen när det gäller att få saker snabbt och effektivt utförda. Vi vill särskilt lyfta fram Jessicas grundsyn, att administration aldrig är ett självändamål utan uppgiften är att underlätta för kärnverksamheten genom att hjälpa, stötta och utbilda lärare, forskare och administrativ personal. Jessica har alltid ett särskilt öga för både studenternas bästa och personalens arbetssituation. Att ha en erfaren och serviceinriktad administratör som Jessica i sin vardag innebär trygghet, avlastning och inspiration för såväl anställda som studenter.

Tobias Nilsson:

Tobias har med energi och ett brinnande intresse för forskarutbildning förmått fakultetens institutioner att arbeta mot höga kvalitetskrav. Med outtröttlig entusiasm och kreativitet har han gjort allt för att kombinera klassiska akademiska ideal inom forskarutbildningen med de krav och förordningar som emanerar såväl från universitetet självt som från andra delar av samhället. Med hans engagemang och kunskap om utbildningens och forskningens villkor har han gjort Högskoleförordningen till ett användbart verktyg för fakultetens alla institutioner, han har vidare stramat upp sådant som slarvats med och gett institutionerna frihet under ansvar att utveckla sin forskarutbildningar så som det passar just deras verkligheter. Hans insatser i alla delar av fakultetens forskarutbildning har lett till dess allra högsta kvalitet, både till form och innehåll.

2017-12-06
Aktuellt från universitetsledningen 6 december