Dags att anmäla dig till Lundaloppet

Nu är det dags att anmäla sig till årets Lundalopp, som går den 5 maj. Som vanligt bjuder Lunds universitet på anmälningsavgiften för alla anställda. Förhoppningen är att nå 1000 anmälda.

– Det här är ett bra exempel på vårt friskvårdsarbete, säger förvaltningschef Susanne Kristensson.

Förra året anmälde sig 976 personer från universitetet, vilket är en ökning jämfört med förra året 898.

– Det var extra många som anmälde sig, troligen på grund av 350-årsjubileet. Men nu hoppas vi få ännu fler deltagare så att vi når 1000 deltagare från Lunds universitet, säger Bengt Hansson som är Lundaloppsansvarig i IFK Lund.

Intresset växer

Varje år brukar det vara en kamp mellan Lunds universitet och Lunds kommun om vem som lyckas engagera flest deltagare. Efter att kommunen vunnit ett par år tog universitetet hem kampen förra året.

– Intresset för Lundaloppet växer för varje år, och vi har fått många förfrågningar från universitetet redan innan vi öppnade anmälningsformuläret säger Bengt Hansson.

Man kan välja mellan att springa fem eller tio kilometer. Det finns också en lunk-klass på fem kilometer för de som vill vara med utan tidtagning. Härom året infördes en tiokilometersslinga i stället för att som tidigare springa två varv på en femkilometersslinga, vilket enligt Bengt Hansson varit mycket uppskattat. Så kommer det att bli även i år.

– Vi hoppas att kunna ha samma sträckning som förra året, men på grund av arbetet med spårvägen kommer det inte att bli exakt samma bana, säger Bengt Hansson.

Det finns även Lilla Lundaloppet på 1 km för barn.

Alla får tröja

Anmälan görs via anmälningsformuläret på Lundaloppets hemsida, där man klickar på ”Anmälan/individuell anmälan” och sedan vidare på universitetets logotyp för att komma till en särskild anmälningssida för universitetsanställda.

Anmälningsformuläret finns även på engelska.

Alla universitetets deltagare får en tröja med LU:s emblem. Efter loppet bjuder LU Service på dryck och förtäring i ett tält på gräsplanen på Centrala idrottsplatsen.

Alla deltagare anmäler sig först individuellt, men man måste tillhöra ett lag om fem personer. Bäst är om man själv hittar arbetskamrater att bilda ett lag tillsammans med. Då går man till ”Anmälan/laganmälan” och anmäler laget där. De som saknar eget lag matchas ihop av arrangörerna till lämpliga lag.

I övrigt blir det en rad kringarrangemang i samband med loppet.

– Vi strävar efter att göra en fest för hela stan i samverkan med andra aktörer, säger Bengt Hansson.

Sista anmälningsdag är 20 april.

Frågor? Mejla till info [at] lundaloppet [dot] se
Lundaloppets hemsida