De får universitets administrativa pris

Administrativa priset delas ut årligen för utmärkta administrativa insatser av innovativ karaktär som bidragit till universitetets utveckling eller for service och effektivitet utöver det vanliga.

2020 års pristagare är forskningshandläggare Sophie Hydén Picasso vid sektionen Forskning, samverkan och innovation (universitetsförvaltningen), samt studievägledare och biträdande studierektor Lena Rolén vid Institutionen för strategisk kommunikation (Samhällsvetenskapliga fakulteten). De får 15 000 kr var för egen kompetensutveckling.

Genom priset önskar universitetsledningen uppmärksamma utmärkta insatser i administrationen inom hela universitetet. Priset överlämnas vid universitetets årshögtid 31 januari 2020.

Ur nomineringarna:

Sophie Hydén Picasso

"Forskningsservice har utvecklat ett program, lett av Sophie Hydén Picasso, för att stödja forskare som söker ERC-anslag. Vi sökande har fått lyssna till föredrag samt diskutera med tidigare sökande och medlemmar i ERCs utvärderingspaneler. Sophie organiserade även en form av peer review, där vi har fått feedback på våra utkast till ansökningar från dessa experter och från varandra. Programmet omfattar även ovärderlig experthjälp direkt från Forskningsservice med de viktiga administrativa och ekonomiska detaljer som krävs för att göra en korrekt och kvalitativ ansökan, såsom korrekt budget, underskrifter, avtal med mera.”

”Jag erhöll ett ERC starting grant under 2019. Det är av yttersta vikt att LU tillhandahåller denna typ av stöd för sökande av dessa hårt konkurrensutsatta externa medel och att stödet håller högsta kvalitet. Att tilldela Sophie Hydén Picasso Lunds universitets administrativa pris är en tydlig signal om att programmet som Sophie har byggt upp kring ERC starting grant bör vara ett föredöme och en inspiration för andra program för forskningsstöd.”

Lena Rolén

”Lena Rolén har under sin tid på institutionen varit initiativrik och drivande på ett sätt som går långt utöver det vanliga och som varit ovärderligt inte bara för institutionens studenter och anställda, utan för hela Campus Helsingborg. Hon är väl insatt i förvaltningsrätt och universitetets administrativa processer, vinnlägger sig alltid om att driva ett rättssäkert arbete och är inte minst en modig person som aldrig tvekar om att berätta om sin ståndpunkt och driva den på ett konstruktivt och respektfullt sätt.”

”Lena har också drivit utvecklingen av vårt internationella mastersprogram. Hennes kompetens om de frågor som internationella studenter behöver hantera med uppehållstillstånd, boende, studiesociala frågor har bidragit till programmets framgångar. Dessutom har hon i samverkan med studentorganisationerna medverkat i ett mångårigt arbete för att informera studenter om universitetets ansvar för att arbeta mot diskriminering och trakasserier av studenter (Campus mot trakasserier).”

Sophie Hydén-Picasso

Lena Rolén