Digital konferens ska minska klimatavtrycket

Webbinarier och Skype-samtal lyfts till en ny nivå. Nu har det testats om det fungerar att göra en konferens digitalt (åtminstone delvis, minglet är än så länge svårt att få till). Miljödepartementet och forskningsfinansiärer är nyfikna på utfallet med förhoppningen att kunna bana vägen för fler resfria, digitala träffar i framtiden.
Bild på det digitala mötet
Panelerna i Hong Kong och Lund utbyter erfarenheter vid förra veckans digitala konferens. Bild: Ann Moen.
I förra veckan bänkade sig 70 personer i Hong Kong, däribland en minister för regional utveckling, för att diskutera samarbeten med ledande representanter för universitet, region och näringsliv i Skåne. De senare satt i hörsalen på Medicon Village.
Läs mer på lu.se