FSI flyttar till Medicon Village

Sektionen Forskning, samverkan och innovation (FSI) finns från och med den 21 oktober i nya lokaler på The Spark på Medicon Village.
Bild av byggnaden Spark

FSI omfattar idag sex avdelningar (LU Innovation, Forskningsservice, Uppdragsutbildning, Samverkan, Donatorrelationer och en administrativ avdelning) med över 100 medarbetare. Avdelningarna har fram till nu suttit på fem olika platser och flera av dem har lidit av platsbrist.

– I The Spark samlas vi äntligen på en och samma plats och dessutom i en modern, dynamisk och spännande miljö. Dels mitt i det ekosystem för innovation och samverkan som vi är en del av, dels intill flera forskningstunga fakulteter. Vi hoppas på många goda synergieffekter för våra olika avdelningar och i första hand förstås för hela universitetet, säger Jesper Falkheimer, sektionschef.

I huset finns, utöver ett 20-tal offentliga och privata verksamheter, även Innovation Skåne som stödjer innovation. På Medicon Village Science Park finns idag 140 olika organisationer och närmare 1800 personer. Flera verksamheter från Lunds universitet finns på plats sedan tidigare.