Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Lunchdax med Maria Björkqvist

Varje dag lunchar drygt 800 medarbetare inom förvaltningen. Men vad äter de för mat? Var äter de den? Och hur använder de sin lunchrast? Lunchdax tar pulsen på våra kollegors lunch. Denna lunch träffar vi Maria Björkqvist, gruppchef på avdelningen Inköp och upphandling på sektionen Ekonomi.
Maria Björkqvist i Lundagård

Maria får man fånga i språnget. Hon är ofta på vift mellan möten och passar då på att ta en lunch under sin promenad till nästa möte.

– Jag tänker bra när jag går och därför passar det mig att använda lunchen till att promenera mellan mötena, säger Maria Björkqvist.

Promenadluncher är något hon gärna gör ofta, ibland med en varm macka i handen, ibland med en paus på en restaurang. Promenaderna är inte förplanerade utan det ger sig efter hand. Men det är väderberoende, regnar det blir det restaurang.

– Min övriga arbetsdag är ganska inrutad och strukturerad, därför är det skönt att komma ut i friska luften och vara lite spontan, säger Maria.

Oftast går hon själv och får ett tillfälle till egentid, ibland är det med någon kompis. Hon ser fram emot att flytta tillbaka till Byrålogen och ha centrala Lund som utgångspunkt. Perioden på Öresundsvägen har också funkat bra, men utbudet av matställen och vackra miljöer är mer begränsat.– För mig är lunchen viktig för att jag ska funka resten av dagen, både som näringsintag och som en paus i arbetet, säger hon.

Idag blir det en falafel, som går hyfsat bra att äta gåendes. Maria har inga särskilda matpreferenser, det enda som hon skyr är bruna bönor. Frukosten kan hon hoppa över och kvällsmaten får gärna vara något lättlagat. Matlåda blir det så gott som aldrig.

– Lunchen är mitt viktigaste mål för dagen. Det ska helst vara lagad och varm mat, i alla fall på vinterhalvåret, berättar hon.

När Maria inte lunchpromenerar så är hon gruppchef för Inköp och upphandling. Hennes arbete innebär mycket pappersarbete och möten med verksamheten. Ofta handlar det om stora upphandlingar inom ett brett spektra.

– Det är mycket omväxlande områden vilket är roligt. Det kan även handla om reklamationer och uteblivna leveranser. Den största utmaningen är ofta att inventera de behov och krav som man har på en tjänst eller vara inför upphandling, berättar Maria, samtidigt som hon skyndar iväg till nästa möte.

Senaste nyheter

2020-05-29

Internationell konferens om riskutsatta forskare - digitalt

Internationell konferens om riskutsatta forskare - digitalt
2020-05-29

Framtidsveckan blir den 12-18 oktober

Framtidsveckan blir den 12-18 oktober
2020-05-29

Fri entré till Skissernas Museum

Fri entré till Skissernas Museum
2020-05-29

Nytt regeringsbeslut om höstterminen

Nytt regeringsbeslut om höstterminen
2020-05-29

Rapport från RQ20s ämnespanelvecka

Rapport från RQ20s ämnespanelvecka

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen