Lunds universitet certifierad med HR Excellence in Research Award

Den 22 september fick Lunds universitet det glädjande beskedet från EU-kommissionen att vi har fått certifieringen HR Excellence in Research Award.

Lunds universitet strävar efter vara en attraktiv arbetsgivare för forskare i alla skeden av karriären, och omfattas sedan september 2020 av EU:s certifiering HR Excellence in Research.

Certifieringen HR Excellence in Research betyder att ett lärosäte dels uppfyller många av de högt ställda EU-kraven på en ansvarstagande arbetsgivare, dels har åtagit sig ett kontinuerligt kvalitetsarbete.

Lunds universitet har därför tagit fram en handlingsplan för de kommande två åren. I den beskrivs åtta utvecklingsområden och en rad konkreta åtgärder som universitetet ska genomföra. Alla har på ett eller annat sätt med forskarnas arbetssituation att göra.

Läs mer på lu.se

HR-excellence logotype