Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Notera redan nu Framtidsveckan 12 – 18 oktober 2020

Vilka små och stora krafter är satta i rörelse – i samhället och i naturen – och hur kan dessa påverka vår framtid? Och vilka motkrafter finns?
Bild som iillustrerar kompas och tid

I oktober genomfördes Framtidsveckan vid Lunds universitet för första gången. Den blev väldigt uppskattad och lockade över 2 500 besökare. Nu är datum och tema för nästa år Framtidsvecka fastställda. Boka redan nu in vecka 42, dvs 12-18 oktober 2020, och delta under temat: Krafter i rörelse.

Arrangemang kan handla om naturens krafter eller om klimatets ”tipping points”, krafter som kämpar för att rädda planeten, för demokrati och ett bättre liv eller om starka krafter som vill något helt annat.  De kan handla om mediala och politiska krafter som kämpar om makten över världsbilder, om vad som är sant och inte sant. Demografiska krafter kommer ofrånkomligen att påverka framtiden, liksom ekonomisk och teknisk utveckling. Man kan t ex ställa frågor om vilka krafter som kommer att påverka vår framtida hälsa och välbefinnande och varifrån människor kommer att hämta inre kraft. Vilken framtida roll kommer religioner att få? Vilken kraft har konsten i en ständigt föränderlig värld?

Om Framtidsveckan

Syftet med Framtidsveckan är att den ska vara en orienteringspunkt för såväl beslutsfattare som opinionsledare och intresserad allmänhet. Den ska presentera aktuell forskning och utgöra ett forum för angelägna och avgörande frågor. Veckan är ett gyllene tillfälle för alla att synliggöra sina olika områden - under ett gemensamt tema.

I januari kommer projektgruppen för Framtidsveckan att cirkulera en inbjudan till ett uppstartsmöte. Mer information kommer att publiceras här på Medarbetarwebben samt på webben: www.lu.se/framtidsveckan
 

Frågor?

Kontakta Framtidsveckans projektledare: Louise [dot] pierce [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Ladda ner utskriftsvänlig affisch

Senaste nyheter

2020-02-21

Begränsade leveranser till och från Kina

Begränsade leveranser till och från Kina
2020-02-13

Tellus visar att var fjärde kvinna har utsatts för sexuella trakasserier

Tellus visar att var fjärde kvinna har utsatts för sexuella trakasserier
2020-02-07

Utlysning av universitetsgemensamma medel för forskningsinfrastruktur 2020

Utlysning av universitetsgemensamma medel för forskningsinfrastruktur 2020
2020-02-06

Förstudie om tentaservice

Förstudie om tentaservice
2020-02-05

Uppdatering angående coronavirus-utbrottet i Asien

Uppdatering angående coronavirus-utbrottet i Asien

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen