Ny prorektor sökes - nominera gärna en kandidat!

Nu har Universitetsstyrelsen klubbat kravprofilen för Lunds universitets prorektor från och med 2021. Det innebär att utlysningen är öppen och anställda och studenter kan nominera kandidater.

Mandatperioden för nuvarande prorektor Sylvia Schwaag Serger löper ut den siste december i samband med att mandatperioden för nuvarande rektor Torbjörn von Schantz går ut. Rekryteringsgruppen har parallellt med att rekrytera en ny rektor från 2021 bistått Universitetsstyrelsen med att ta fram en kravprofil till kommande prorektor. Denna kravprofil klubbade styrelsen den 18 september.

Prorektor ska tillsammans med rektor och övrig ledning utveckla universitetets utbildning, forskning och samverkan och som ska tillvarata det breda universitetets möjligheter. Samtidens globala frågor, inte minst den pågående pandemin, ställer ständigt universitetet inför nya utmaningar.

Prorektor tjänstgör i rektors ställe när rektor inte är i tjänst, och ersätter i övrigt rektor i den utsträckning som rektor bestämmer. Prorektor ingår bl.a. i universitetsledningen och rektors ledningsråd. Vid Lunds universitet förväntas rektor och prorektor arbeta som ett lag som kompletterar varandra och tillsammans leder universitetet. I detta sammanhang är Lunds universitets strategiska plan för åren 2017 - 2026 ett centralt dokument.

Utlysningen pågår fram till den 12 oktober 2020 och under denna tid tar också rekryteringsgruppen emot nomineringar från anställda och studenter.

Läs mer om kravprofil för prorektor, ansökan, nomineringar och rekryteringsprocess på lu.se.