Ny rektor sökes - nominera gärna en kandidat!

Nu har Universitetsstyrelsen klubbat kravprofilen för Lunds universitets rektor från och med 2021. Det innebär att utlysningen öppnar och anställda och studenter kan nominera kandidater.

Mandatperioden för nuvarande rektor Torbjörn von Schantz löper ut den siste december nästa år. Under hösten har en rekryteringsgrupp bistått Universitetsstyrelsen med att ta fram en kravprofil till kommande rektor och denna kravprofil klubbade styrelsen under sitt decembermöte.

I kravprofilen anges bl.a att Lunds universitets rektor för nästa mandatperiod ska utveckla universitetets utbildning, forskning och samverkan och ta tillvara det breda universitetets möjligheter att möta de globala utmaningarna. Några ledord som nämns i kravprofilen är högsta kvalitet, kollegiala processer och akademisk frihet liksom ledarskap, medarbetarskap och studentinflytande.

Den strategiska planen 2017-2026 är ett centralt dokument för kommande rektor att utgå ifrån.

Utlysningen pågår fram till den 2 februari 2020 och under denna tid tar också rekryteringsgruppen emot nomineringar från anställda och studenter.

Läs mer om kravprofil, ansökan, nomineringar och rekryteringsprocess.

FAKTA:

• Mandatperioden för nuvarande rektor Torbjörn von Schantz löper ut den 31 december 2020.
  • Ansökningstiden för ny rektor går ut den 2 februari 2020.
  • Mandatperioden för Lunds universitets rektor är sex år
  • Förslag på ny rektor tas fram av Universitetsstyrelsen efter hörande i det s.k Universitetskollegiet som består av personal och studenter. Regeringen utser rektor. En särskild rekryteringsgrupp med medlemmar från såväl styrelse som universitetskollegium bistår styrelsen i rekryteringsprocessen.