Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Nytt om LU@ScienceVillage

Universitetsstyrelsen beslutade den 12 juni att utbildning på grund- och avancerad nivå ska bedrivas i Science Village (SV). Detaljerna i planeringen och utformningen av grundutbildningen i Science Village delegeras till berörda fakulteter.
Skiss på Science villageområdet

Under våren har arbetet med utformning av verksamhetsbeskrivningar fortsatt tillsammans med berörda avdelningar och institutioner som är aktuella för en etablering i Science Village. Beskrivningarna ligger till grund för utformningen av ett lokalprogram som ska presenteras för Universitetsstyrelsen i december 2020. Projektgruppen har haft flera digitala möten med bland annat den nya VD:n för SVS AB, Christian Lindfors, med den nytillträdde samordnaren för ESS och MAX IV – Mikaela Rapp. Den 8 juni hölls en workshop med Jais arkitekter för att tillsammans med direkt berörda avdelningar och institutioner se över gemensamma ytor som labb, reception, bibliotek och andra möjliga gemensamma lokaler.

Möjligheterna om att etablera utbildning på grundläggande nivå (GU) i Science Village (SV) har varit en annan av projektgruppens huvudfrågor. Studentrepresentanter från kårerna har varit en av flera viktiga målgrupper i arbetet med att ta fram en riskanalys för hur studentlivet kan komma att påverkas. På Naturvetenskapliga fakulteten har en arbetsgrupp tittat på omfattningen av grundutbildningen i Science Village och projektgruppen har utformat ett PM med förslag till beslut.

Universitetsstyrelsen beslutade den 12 juni utifrån detta att:

  • utbildning på grund- och avancerad nivå ska bedrivas i SV,
  • detaljerna i planeringen och utformningen av grundutbildningen i Science Village delegeras till berörda fakulteter och
  • berörda fakulteter ska årligen vid styrelsens decembermöten redogöra för hur arbetet i frågan om en etablering av grundutbildning i SV fortskrider.

Följ utvecklingen på Science Village-bloggen

Etableringsgruppens slutsats är att de flesta studenter kommer att ha utbildning förlagd i SV och i nuvarande universitetsområde efter en etablering av Lunds universitet i SV. Helt i linje med universitets styrdokument ska utbildning och forskning vara tätt sammanflätade vid Lunds universitet. Därför bör GU vara en integrerad del av etableringen i SV.

Senaste nyheter

2020-07-01

Lunds universitet på topp-100 i QS rankning av lärosäten

Lunds universitet på topp-100 i QS rankning av lärosäten
2020-06-18

HR-strategier för forskare – ansökan om certifiering

HR-strategier för forskare – ansökan om certifiering
2020-06-18

Nytt om LU@ScienceVillage

Nytt om LU@ScienceVillage
2020-06-12

Rektorsbeslut om möjlighet till campusförlagd utbildning

Rektorsbeslut om möjlighet till campusförlagd utbildning
2020-06-10

Fyra rektorskandidater klara för en andra intervju

Fyra rektorskandidater klara för en andra intervju

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen