Rektorsbeslut om möjlighet till campusförlagd utbildning

Regeringen har beslutat att universitet och högskolor ges möjligheten att öppna igen för campusförlagd utbildning från och med den 15 juni. Den 11 juni beslutade rektor att undervisning och bedömning av studenternas prestationer får från och med den 15 juni 2020 genomföras i universitetets lokaler. Vid sådant genomförande ska detta beslut och Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna råd och rekommendationer för minskad smittspridning av covid-19 följas.

Prioritet ska ges undervisning och examination som inte kan eller som inte utan stora svårigheter kan genomföras på distans. Genomförande ska föregås av riskbedömning vad gäller risken för smittspridning. Inga samlingar får omfatta fler än 50 personer. Rektor uppdrar åt dekan för respektive fakultet att närmare besluta om hur detta ska genomföras. Detta beslut kan inte delegeras vidare.

Fortsatt gäller att medarbetare bör arbeta hemifrån om det är möjligt och chef tillåter det. För sammankomster gäller fortfarande att det enbart får genomföras under förutsättning att Folkhälsomyndighetens rekommendationer följs.

När det gäller inrikes och utrikesrestriktioner så gäller fortfarande att enbart nödvändiga resor som beviljats av närmaste chef och med följande av Folkhälsomyndighetens och UDs rekommendationer.

Internationella besök få i den mån det är möjligt med hänsyn till eventuella restriktioner för resande samt regelverk och rekommendationer från besökandes hemländer.

Läs hela beslutet på lu.se/corona