Stort intresse bland LU:s institutioner att utveckla nya uppdragsutbildningar

Första utlysningen av strategiska medel för utveckling av uppdragsutbildning stängde i torsdags den 14 maj. ”Vi är mycket nöjda med det stora antalet inkomna ansökningar, särskilt i den rådande situationen med Covid-19. Det stora intresset för utlysningen visar att det finns en ökad ambition från institutioner och fakulteter att arbeta mer långsiktigt och strategiskt med att utveckla uppdragsutbildningar till vår omvärld”, säger Lars Palm, chef på avdelningen för uppdragsutbildning.
Bild på groddar

Satsningen syftar till att stödja matchningen mellan LU:s kompetens och marknadens behov i ett tidigt skede av uppdragsutbildningsprocessen och därmed stimulera ökad samverkan med företag, myndigheter och organisationer kring deras behov av kompetensutveckling. Medel har kunnat sökas för utveckling av alla former av uppdragsutbildningar, såväl öppna som skräddarsydda.

Utlysningen har varit öppen under sex veckor och avdelningen för uppdragsutbildning har tagit emot sammanlagt 19 stycken ansökningar från fem olika fakulteter. Nu inleds urvalsprocessen med ambitionen att utbildningsnämnden ska kunna ta beslut om tilldelning den 15 juni. De förslag som går vidare och beviljas medel får besked innan sommaren och kommer tillsammans med affärsutvecklare på avdelningen för uppdragsutbildning att fortsätta koncept- och utvecklingsarbetet.

– Vid en första genomgång av ansökningarna har vi sett att institutioner och fakulteter skickat in genomarbetade och ambitiösa förslag med tydligt fokus på yrkesverksammas kompetensutveckling. Nu börjar det svåra urvalsarbetet och vi hoppas kunna gå vidare med tilldelningsbeslut innan midsommar. Under hösten kommer vi genomföra en ny utlysningsomgång, säger Lars Palm.

De medel som beviljas ska täcka tid för kurs- och konceptutveckling inklusive analys av behovsinventering under en period om max sex månader. Vid utvecklingsperiodens slut har institution, fakultet eller motsvarande tillsammans med avdelningen för uppdragsutbildning arbetat fram en affärs- och uppdragsutbildningsplan.

Läs mer om utlysningen!

För frågor kring utlysningen

Lars Palm, chef för avdelningen för uppdragsutbildning lars [dot] palm [at] education [dot] lu [dot] se

Maria Flores, gruppchef på avdelningen för uppdragsutbildning maria [dot] flores [at] education [dot] lu [dot] se