Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Stort intresse bland LU:s institutioner att utveckla nya uppdragsutbildningar

Första utlysningen av strategiska medel för utveckling av uppdragsutbildning stängde i torsdags den 14 maj. ”Vi är mycket nöjda med det stora antalet inkomna ansökningar, särskilt i den rådande situationen med Covid-19. Det stora intresset för utlysningen visar att det finns en ökad ambition från institutioner och fakulteter att arbeta mer långsiktigt och strategiskt med att utveckla uppdragsutbildningar till vår omvärld”, säger Lars Palm, chef på avdelningen för uppdragsutbildning.
Bild på groddar

Satsningen syftar till att stödja matchningen mellan LU:s kompetens och marknadens behov i ett tidigt skede av uppdragsutbildningsprocessen och därmed stimulera ökad samverkan med företag, myndigheter och organisationer kring deras behov av kompetensutveckling. Medel har kunnat sökas för utveckling av alla former av uppdragsutbildningar, såväl öppna som skräddarsydda.
 
Utlysningen har varit öppen under sex veckor och avdelningen för uppdragsutbildning har tagit emot sammanlagt 19 stycken ansökningar från fem olika fakulteter. Nu inleds urvalsprocessen med ambitionen att utbildningsnämnden ska kunna ta beslut om tilldelning den 15 juni. De förslag som går vidare och beviljas medel får besked innan sommaren och kommer tillsammans med affärsutvecklare på avdelningen för uppdragsutbildning att fortsätta koncept- och utvecklingsarbetet.  

– Vid en första genomgång av ansökningarna har vi sett att institutioner och fakulteter skickat in genomarbetade och ambitiösa förslag med tydligt fokus på yrkesverksammas kompetensutveckling. Nu börjar det svåra urvalsarbetet och vi hoppas kunna gå vidare med tilldelningsbeslut innan midsommar. Under hösten kommer vi genomföra en ny utlysningsomgång, säger Lars Palm.
 
De medel som beviljas ska täcka tid för kurs- och konceptutveckling inklusive analys av behovsinventering under en period om max sex månader. Vid utvecklingsperiodens slut har institution, fakultet eller motsvarande tillsammans med avdelningen för uppdragsutbildning arbetat fram en affärs- och uppdragsutbildningsplan.

Läs mer om utlysningen!

För frågor kring utlysningen

Lars Palm, chef för avdelningen för uppdragsutbildning lars [dot] palm [at] education [dot] lu [dot] se

Maria Flores, gruppchef på avdelningen för uppdragsutbildning maria [dot] flores [at] education [dot] lu [dot] se

 

 

Senaste nyheter

2020-05-29

Internationell konferens om riskutsatta forskare - digitalt

Internationell konferens om riskutsatta forskare - digitalt
2020-05-29

Framtidsveckan blir den 12-18 oktober

Framtidsveckan blir den 12-18 oktober
2020-05-29

Fri entré till Skissernas Museum

Fri entré till Skissernas Museum
2020-05-29

Nytt regeringsbeslut om höstterminen

Nytt regeringsbeslut om höstterminen
2020-05-29

Rapport från RQ20s ämnespanelvecka

Rapport från RQ20s ämnespanelvecka

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen