Tvärvetenskap – vad betyder det och hur gör man?

Detta diskuteras under ett heldagssymposium som arrangeras av Pufendorfinstiutet den 4 maj.

Fokus under dagen ligger på hur du bedriver tvärvetenskaplig forskning och samarbeten, och vad som egentligen menas med tvärvetenskap – detta begrepp som alla talar om och som så tydligt framhävs i universitetets strategiska plan, men som få kanske vet vad det innebär?

Alla forskare och andra intresserade är välkomna att delta och lära sig mer om både tvärvetenskaplig metod, teori och organisation. Under symposiet diskuteras även Pufendorfinstitutets modell för tvärvetenskapliga samarbeten, man belyser olika exempel på tvärvetenskaplig forskning liksom olika förutsättningarna för tvärvetenskap.

Läs mer om programmet och anmäl dig här

Läs om arrangörernas tankar med symposiet här