Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Vill du vara med på Forskarturnén 2018?

Forskarturnén är ett samverkansprojekt där forskare från Lunds universitet föreläser om sin forskning på bibliotek i Skåne. Det startade 2014, och har sedan starten varit väldigt uppskattat bland bibliotekens besökare och deltagande forskare, som ett sätt att sprida kunskap och lyfta fram Lunds universitets forskning.

Nu söker vi forskare till höstens program – från alla fakulteter som tycker att det är roligt med folkbildning och som gillar att sprida sin forskning i ett populärvetenskapligt forum!

Om du vill medverka skulle det innebära att du föreläser på något av de deltagande biblioteken i Skåne om din forskning, cirka 30–45 minuter, antingen en gång per termin eller flera, beroende på din egen önskan. Föreläsningarna kan genomföras antingen på dagtid- och kvällstid, beroende på när biblioteken har schemalagt sina öppna evenemang.

Processen går till så att du som forskare skickar förslag på föreläsningstitlar du kan tänka dig att föreläsa om som vi sedan sammanställer och skickar till biblioteken som gör ett urval baserat på alla titlar från Lunds universitet. Efter det sätter vi ihop ett förslag till program inför nästa termin som vi sedan diskuterar med er forskare och biblioteken. Ingen betalning utgår för föreläsningarna eftersom de genomförs inom ramen för den så kallade tredje uppgiften, däremot får man ersättning från biblioteket för sina resor.

Om du tycker att detta låter intressant, vill vi ha din anmälan senast 22 mars. Den ska innehålla titel/titlar på de föreläsningar du vill genomföra, och skickas till noomi [dot] egan [at] kommunikation [dot] lu [dot] se 

Senaste nyheter

2019-02-18

Lunds universitet deltar i "FAIR Data" - nationell forskningsdatatjänst

Lunds universitet deltar i "FAIR Data" - nationell forskningsdatatjänst
2019-02-14

Intensiv dansk for svenskere!

Intensiv dansk for svenskere!
2019-02-14

Deltagare sökes till gruppdiskussioner om sexuella trakasserier

Deltagare sökes till gruppdiskussioner om sexuella trakasserier
2019-01-31

Fuskare fråntas högskoleprovspoäng

Fuskare fråntas högskoleprovspoäng
2019-01-18

Tre får Lunds universitets silvermedalj

Tre får Lunds universitets silvermedalj

Telefon: 046-222 00 00 (växel)
Postadress: Box 117, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND

Webbplatsansvarig: medarbetarwebben [at] lu [dot] se
Om den här webbplatsen