Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

20-22 maj är det dags för Lundakarnevalen!

Lundakarnevalen 2014. Foto: Gunnar Menander

Vart fjärde år vaknar Lundakarnevalen till liv och skapar kaos och kreativitet när 7 445 frivilliga studenter bjuder på små och stora spex, revyer, cirkusföreställning, kabaré och konserter på ett särskilt karnevalsområde. Det stora karnevalståget går genom centrala Lund och lockar tiotusentals åskådare. 20-22 maj 2022 får vi njuta av Lundakarnevalen igen.

Lundakarnevalen arrangeras vart fjärde år av Lunds studenter och i år kommer det bli extra maxat då det är rekordmånga karnevalister som har engagerat sig för att ordna den mest katastrofala karnevalen någonsin! Hela 7445 taggade karnevalister kommer göra att 2022 års karneval går till historien som den största karnevalen någonsin.

Under karnevalsdagarna förvandlas Lundagård till ett stort karnevalsområde med tältnöjen, tombolabodar, studentspex, radiosändningar, artister och självklart mat och dryck. Och det tar inte slut där. Det otroliga karnevalståget går dessutom genom Lunds gator och sprider karnevalistisk glädje till de flera hundra tusen besökarna.

Årets karnevalstema är Katastrofalkarneval! Ibland blir saker inte riktigt som man tänkt sig, i vardagen, i skolan och i andra sammanhang. Lundakarnevalen 2022 kommer att fira dessa missförstånd, fadäser och klavertramp.

Läs mer om Lundakarnevalen

Läs om historiken bakom Lundakarnevalen i LUM-artikeln: Lundakarneval genom 165 år.