Äntligen blev det doktorspromotion efter upp till två års väntan!

Glada doktorer på doktorspromotionen 2022.
Foto: Jonas Andersson

Fredagen 6 maj ägde universitetets stora högtid, doktorspromotionen, rum. Sammanlagt vid denna första och extrainsatta doktorspromotion promoverades 300 doktorer.

Promotionen var för de 300 doktorer som inte kunnat delta i en fysisk doktorspromotion 2020 och valt att inte delta i den digitala doktorspromotionen 2021. Fakulteternas hedersdoktorer och jubeldoktorer från 2020 och 2021 var också inbjudna som gäster.

Siffror:

• Antal doktorer som promoveras: 300 st
  • Av de 300 deltar 271 st och 29 st är absens.
  • Antal män: 137 st
  • Antal kvinnor: 163 st