Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Arrival Day välkomnade nya internationella studenter till vårterminen 2022

En älg i papp får utgöra skyltning om att hålla avstånd.

Måndagen den 10 januari anlände 240 nya internationella studenter till Lunds universitet. Det var något färre än förväntat, men fler än i januari 2021.

Studenterna välkomnades på Kastrup, slussades till Lund C och vidare till Ingvar Kamprad Designcentrum (IKDC).

Lunds universitet räknar med att ta emot cirka 600 internationella studenter under våren. Liksom de senaste terminerna så kommer något färre utbytesstudenter än tidigare år grund av covidrestriktioner och stängda gränser.

Syftet med Arrival Day är att hälsa studenterna välkomna, förse dem med information och se till att de finner sig tillrätta i sina boenden. På Kastrup möts studenterna av personal från Lunds universitet som slussar dem vidare mot centralstationen i Lund där bussar är redo att skjutsa studenterna till Ingvar Kamprad Designcentrum, IKDC, på LTH. Vid IKDC checkar studenterna in, får nycklar och skjutsas till sitt boende. Alla moment har anpassats för att undvika risk för smittspridning.

Munskydd fanns tillgängliga och mentorer och anställda säkerställde att avstånd kunde hållas både på IKDC och vid transport. Efter Arrival Day inleds Orientation Week som innehåller digitala informationsmöten och seminarier samt sociala aktiviteter, både digitala och fysiska.

Läs mer om Arrival Day 2022 och de anpassningar man har gjort till covidpandemin.