Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Att tänka på inför semestern

Bild på blommor, från botan.

Sommar, sol och snart semester! Ta hjälp av checklistan nedan för att kunna koppla ned och av ordentligt under ledigheten. Tipsen kommer från LTH.

 1. ​Lägg in din semester i din Outlook-kalender och markera dig som frånvarande (om du delar din kalender med andra).
   
 2. Lägg in ett frånvaromeddelande i Outlook för semesterperioden. Kom ihåg att ange när du väntas vara tillbaka och vart eller till vem man bör vända sig under tiden i ditt frånvaromeddelande.
   
 3. Lägg in ett statusmeddelande i Teams för semesterperioden. Klicka på din profilbild i Teams och välj ”Ställ in statusmeddelande”. Kom ihåg att ange när du väntas vara tillbaka och vart eller till vem man bör vända sig under tiden du är borta. Välj ”Rensa statusmeddelande efter” och därefter ”Anpassat” för att sätta ett datum när statusmeddelandet ska försvinna.
   
 4. Lägg in en semesterhänvisning för ditt telefonnummer för semesterperioden i telefonisystemet Trio . Här kan du också ange ett annat nummer dit man bör vända sig istället under perioden, som blir synligt för telefonisterna i växeln.
   
 5. Delegera dina behörigheter i Lupin (Proceedo) och Primula till en kollega under semesterperioden, så att leveranser kan kvitteras och fakturor kan betalas. Se Medarbetarwebben för instruktioner . Kom ihåg att berätta för kollegan om de fakturor eller leveranser som kan förväntas inkomma under perioden och hur de i så fall bör hanteras.
   
 6. Lås in din mobiltelefon, din platta och din bärbara dator (om du har en sådan och har tillgång till ett säkerhetsskåp).
   
 7. Lämna inget annat stöldbegärligt synligt i rummet. Dra gärna ned eventuella persienner om det finns insyn.
   
 8. Töm dina sopor, i synnerhet om de innehåller fruktrester eller annat som kan börja lukta. Kom också ihåg att ta hand om eventuella växter, vattna lite extra eller ta med hem om du ska vara borta länge.
   
 9. Njut av din semester!