Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bli bättre på att presentera din forskning och delta i årets Forskar Grand Prix

Foto på Matthew Tompkins.
Matthew Tompkins, postdoktor vid Kognitionsvetenskap, Filosofiska institutionen, vann den nationella Forskar Grand Prix tävlingen 2022.

Vill du bli bättre på att summera det som är viktigt i din forskning och få hjälp och stöd att presentera dina resultat? Då kanske du vill vara med i årets Forskar Grand Prix. Det är en tävling där du presenterar din forskning på ett så lättillgängligt och engagerande sätt som möjligt – på endast fyra minuter. Den forskare som vinner i universitetets deltävling går vidare till en nationell final i Stockholm november/december.

Om du anmäler dig till deltävlingen får du möjlighet att:

  • Få individuell coachning i presentationsteknik
  • Möjlighet att stå på scen och presentera inför en publik
  • Övning i att själv summera vad som är viktigast och mest intressant inom just din forskning – färdigheter som kan användas i andra sammanhang som konferenser, seminarier och pitchning till finansiärer.

I år kommer tävlingen att genomföras torsdag 12 oktober på Helsingborgs stadsteater. Individuell coachning kommer att ges under augusti och september månad med ett uppstartsmöte i juni.

Du kan presentera både på svenska och engelska, beroende på vilket språk du känner dig mest bekväm med.

Så här säger Matthew Tompkins, postdoktor vid Kognitionsvetenskap, Filosofiska institutionen, som vann den nationella Forskar Grand Prix tävlingen 2022:

– Jag är glad över att ha tilldelats priset, även om vinsten fortfarande känns ganska overklig! Min upplevelse av att vara med i Forskar Grand Prix var jättebra, och jag är mycket tacksam för möjligheten att presentera mitt arbete om kopplingarna mellan magi och psykologi. Jag har haft mycket nytta av coachningen i Lund och från Vetenskap & Allmänhet.

Läs mer om tävlingen och ta del av intervjuer med Matthew Tompkins på lu.se

Om du tycker att detta låter intressant kan du anmäla intresse till noomi [dot] egan [at] fsi [dot] lu [dot] se senast 5 maj.