Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Vi håller fast vid den plan som är lagd

Klocka på Universitetshuset

Folkhälsomyndigheten har nyligen meddelat att steg 4 i avvecklingen av restriktioner som planerat genomförs den 29:e september, då bland annat den generella rekommendationen om hemarbete försvinner och en generell, men successiv, återgång till Sveriges alla arbetsplatser inleds.

September har inletts på bästa vis med underbar sensommar, samtidigt som allt fler av de begränsningar som präglat de senaste arton månaderna försvinner.
Det som nu sker är i linje med den plan som format gällande rektorsbeslut från före sommaren. Vi håller fast vid den.

För Lunds universitets del har återgången till campus redan inletts i de delar av vår verksamhet som rör våra utbildningar, enligt regeringens önskan.

Successivt planeras nu alla universitetets verksamheter att återgå till campus. Under oktober har vi tills vidare vissa restriktioner att förhålla oss till: vi ska undvika trängsel i våra lokaler, vi ska arbeta hemifrån vid minsta symptom på sjukdom och vi ska iaktta noggrann handhygien.

Om allt förlöper som planerat kommer återgången till campus i allt väsentligt att vara genomförd från och med november månads inträde.

Samtidigt återvänder vi till campus med nya idéer om vad framtidens arbetsplats innebär. Framtidens arbetsplats kommer att bli en hybrid av det vi saknat under pandemin och våra nyvunna lärdomar om andra sätt att utföra arbetet. Detta arbete kommer att pågå en god bit in på 2022 innan det är färdigt.

/Erik Renström

Läs mer: