The EU-DAY LUND - om strategiska EU-frågor - 29 oktober

Domkyrkan i motljus. Fotograf: Per Pixel Petersson/imagebank.sweden.se

För första gången arrangeras THE EU DAY LUND, en endagskonferens för strategiska diskussioner om framtiden för frågor relaterade till EU. Forumet riktar sig till forskare, studenter och allmänheten med intresse av att bidra till EU:s framtidsagenda. Under dagen kommer bland annat före detta EU-kommissionär Cecilia Malmström, EU-kommissionär Didier Reynders och Rektor Erik Renström att tala.

THE EU DAY LUND  planeras bli ett årligt återkommande forum. Forumet kommer hållas i Universitetsaulan, AF-borgen och online och riktar sig till forskare, studenter och allmänheten med intresse för att bidra till EU:s framtidsagenda.

Under dagen kommer bland annat före detta EU-kommissionär Cecilia Malmström, EU-kommissionär Didier Reynders såväl som Rektor Erik Renström att tala. Programmet följer tre parallella spår: den digitala omställningen, gröna given och EU:s resiliens.

Syftet med EU Day Lund 2021 är att främja kunskap om stora och globala trender som påverkar EU, Skåne och Lund. Med konferensen vill arrangörerna, Lunds kommun, Lunds universitet, EU- kommissionens representation i Sverige samt Mobile Heights främja kunskapsutbyte och nätverkande med aktörer från alla sektorer och nivåer – det vill säga näringsliv, akademi och offentlig sektor på lokal till europeisk nivå.

Se hela the EU DAY - programmet

Tid och plats: 29 oktober 2021, Universitetsaulan, AF-borgen och online

Logotyp med the EU day.

Programmet arrangeras uteslutande på engelska och kommer att kunna följas via livestreaming. Det finns även ett litet antal biljetter till att följa evenemanget på plats.

Anmälan, oberoende av fysiskt eller virtuellt deltagande görs via evenemangets webbplats