Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Förändringar kring trådlösa nätverket eduroam

Måndag 26 april 18.00 sker förändringar kring inloggning mot trådlösa nätet eduroam.

Hur påverkar detta mig?

På den universitetsgemensamma infrastrukturen kommer det att ske ett certifikatsbyte. Detta innebär att det i många fall kommer att komma upp en fråga på din/dina enheter som vill att du ska godkänna ett nytt certifikat. Detta är en inbyggd säkerhetsfunktionalitet för att skydda våra lösenord. JUST DENNA GÅNG SKA DU GODKÄNNA ATT DU LITAR PÅ ETT NYTT CERTIFIKAT. Denna fråga kommer att visas på din/dina enhet(er) när enheten kommer i kontakt med eduroam nästa gång, oavsett om det är nästa gång du är fysiskt på något av våra campusområden eller om det är t ex i någon av Lunds kommuns eller Region Skånes lokaler där det också finns tillgång till eduroam. Varje operativsystem (Windows, macOS, iOS, Android, Linux etc) har sin egen variant på hur man presenterar denna information för dig som användare och i undantagsfall kan det också inträffa att operativsystemet (framför allt på vissa modeller av mobiltelefoner) ej tillåter dig att godkänna det nya certifikatet utan du måste i så fall installera konfigurationen för eduroam på nytt.

Följ användarguiderna på https://support.lu.se för detta i så fall.

Skulle det mot all förmodan uppstå problem kontakta LUs Servicedesk, ankn 29000 alt servicedesk [at] lu [dot] se. Under en kortare övergångsperiod medan man felsöker kan man använda det trådlösa nätet LU Guest som ej kräver inloggning. Detta trådlösa nät har begränsningar men kan användas för att t ex nå användarguider och annan supportinformation via https://support.lu.se.

Uppdaterade guider och mer information kommer att finnas på https://support.lu.se inför den 26 april.