Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskning och utbildning ska sammanflätas mer

Fyra personer som står och diskuterar.

I veckan som gick hade utbildningsnämnden och forskningsnämnden för första gången någonsin en gemensam workshop. Temat för workshoppen var sammanflätning av forskning och utbildning och målet var att skapa en tydligare helhetsbild över vilka frågor som behöver diskuteras och hanteras.

Workshoppen initierades av vicerektor Per Mickwitz, ordförande i forskningsnämnden och mig, ordförande i utbildningsnämnden. Bakgrunden till arbetet är ett rektorsuppdrag som följer på resultatet av RQ20-utvärderingen, men jag och Per vill framför allt se detta som en möjlighet för nämnderna att träffas och diskutera gemensamma frågor och utmaningar.

Workshoppen inleddes med tre spännande pitchar om erfarenheter och utmaningar för framtida utveckling med presentatörer från våra SFO- respektive profilområden och fortsatte sedan med gruppdiskussioner. Utifrån diskussionerna tar jag bland annat med mig vikten av olika former av gränsöverskridande dialoger, samarbeten och mötesplatser.

Workshoppen var den första i en serie av gemensamma aktiviteter mellan utbildningsnämnden och forskningsnämnden och arbetet kommer att fortsätta under hösten och våren 2023. Planen är att efterhand även involvera forskarutbildningsnämnden i arbetet.

Om vi blir bättre på sammanflätning kan det utveckla undervisningen och berika forskningen samtidigt som processen gör nämndernas arbete ännu mera givande!

/ Lena Eskilsson, prorektor


Denna text är en del av LU-nytt 15 - 2022.

Foto på Lena Eskilsson. Fotograf: Charlotte Carlberg Bärg.

Lena Eskilsson, prorektor

E-post: lena [dot] eskilsson [at] rektor [dot] lu [dot] se (lena[dot]eskilsson[at]rektor[dot]lu[dot]se)
Telefon: 046-222 70 05

Prorektors sekreterare Wiveca Ericsson

E-post: wiveca [dot] ericsson [at] rektor [dot] lu [dot] se (wiveca[dot]ericsson[at]rektor[dot]lu[dot]se)
Telefon: 046-222 70 03