Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Framtidsveckan vid Lunds universitet – 18–24 oktober

Planeringen inför höstens Framtidsvecka är i full gång. Årets tema är ”Genombrott” – i alla dess tänkbara former. Vilka programpunkter vill Du föreslå till årets arrangemang som äger rum den 18–24 oktober?

Vilka genombrott behövs inom forskningen och inom samhället för att vi ska kunna möta framtiden på bästa sätt? Vilka genombrott förväntar vi oss ska komma snart? Och när i den kreativa processen kan vi prata om genombrott?

Att bryta igenom, förflytta gränser och vidga kunskapsfält är varje forskares dröm. Genombrott kan vara plötsliga och dramatiska, och till och med leda till en förändrad världsbild. Genombrott kan också komma i form av så långsamma processer att det bara är i backspegeln man blir medveten om att de i grunden har omvandlat samhället.
Ett genombrott kan även ha en baksida. Gav det också effekter som man inte hade räknat med? Var exempelvis genombrottet för förbränningsmotorn en succé eller en katastrof? Vad krävs för att överkomma de hinder som behövs för att ett genombrott ska kunna ske? Och när blir ett uteblivet genombrott ett sammanbrott?

Har du ett evenemang som du vill genomföra i Framtidsveckan? Kontakta i så fall projektledare Charlotta Sokulski Bateld: charlotta [dot] sokulski_bateld [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Läs mer om Framtidsveckan