Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Gemensam doktorspromotion för universitetets fakulteter den 26 maj

Foto från doktorspromotionen 2022. Foto: Anders Andersson.
Bild på doktorspromotionen 2022. Foto: Anders Andersson.

Det har blivit dags för fakulteternas största akademiska högtid – doktorspromotionen. Under en högtidlig ceremoni i Lunds domkyrka promoveras de doktorer som under det senaste året avslutat sin forskarutbildning och försvarat en doktorsavhandling vid Lunds universitet. I år har cirka 240 doktorer valt att promoveras.

Vid ceremonin promoveras även fakulteternas 17 hedersdoktorer. De doktorer som promoverades för 50 år sedan kreeras till jubeldoktorer, vilket i år är 35 st.

Processionen med alla doktorerna avgår från Universitetshuset till Domkyrkan klockan 12.00.

Under promotionsakten, som genomförs på latin, tar doktorerna emot hederstecknen (insignier); doktorshatt eller lagerkrans, doktorsring och diplom. Under ceremonin skjuts salut med kanon som en hyllning till promotionens huvudpersoner.