Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hoho, snart är det jul, men först några tips inför ledigheterna

Jubileumsyra

Nu lackar det mot jul och vi börjar alla längta efter soffhäng och julstämning. Men innan du går hem för jul kommer här några påminnelser.

Hög tid att ansöka om semester för jul- och nyårshelgen

För dig som planerar att ta ut semester under jul- och nyårshelgen är det nu hög tid att ansöka. Tänk på att semester alltid ska ansökas om och beviljas i Primula före uttag. 

Läs mer om Semester på Medarbetarwebben: Semester | Medarbetarwebben (lu.se)

Registrera 2023 års friskvårdsinköp senast sista januari 2024

För att få ersättning för de friskvårdsaktiviteter du köpt under 2023 måste du registrera din ansökan i Primula senast sista januari 2024. Kvitton/övriga bilagor ska skannas in i Primula vid registreringen av ditt ärende. Originalkvitton/övriga bilagor ska sparas i tre månader efter att du har fått ditt ärende beviljat i Primula, för att på begäran visa upp vid kontroll. 

Inköp gjorda i november och december kan även ersättas av påföljande års friskvårdsersättning.

Läs mer om friskvårdsersättning på Medarbetarwebben: Friskvårdsersättning och friskvårdstimme | Medarbetarwebben (lu.se)

Sista dag för att ansöka om ersättning för inköp av läkemedel 

För läkemedel inköpa 2022 och 2023 kan du ansöka om ersättning upp till två år från den dag du hade utgiften, fram till och med 31 mars 2024.  

Från och med den 1 januari 2024 kan du dock endast ansöka om läkemedelskostnader en gång per inköpsår. 

Ansökan ska registreras senast den sista januari året därpå. Du ska styrka dina kostnader med ett utdrag ur högkostnadsdatabasen. 

Läs mer om ersättning för inköp av läkemedel på Medarbetarwebben: Ersättning för sjukvård och läkemedel | Medarbetarwebben (lu.se)

Nästa års klämdagar och förkortade arbetsdagar för T/A-personal

För teknisk och administrativ personal (T/A) är den 5 januari 2024 en förkortad arbetsdag då du som arbetar heltid endast behöver arbeta 4 timmar. Om du tar semester denna dag så tas det ut en hel semesterdag. Om du önskar vara flexledig denna dag så ska du stämma av detta med din chef.  

Läs mer på Medarbetarwebben om nästa års klämdagar och förkortade arbetsdagar: Förkortade och arbetsfria dagar för teknisk och administrativ personal | Medarbetarwebben (lu.se)