Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Informationsmöte om STINT-programmen den 10 april

studenter i föreläsningssal.

Är du intresserad av att undervisa utomlands en termin eller att söka medel för att jobba med förnyelse och utveckling av internationalisering på lärosätesnivå? Välkommen till ett informations- och inspirationsmöte den 10 april om STINT-programmen Teaching Sabbatical och STINT Strategic Grants for Internationalisation.

Flera av LU:s tidigare Teaching Sabbatical-stipendiater kommer att delta i mötet för att svara på frågor och LU:s senast beviljade Strategic Grant-projekt SKERIC (Sweden-Korea Education, Research and Innovation Collaboration) kommer att presenteras.

Från STINT* deltar programansvarig Emilie Sörås Antila och VD Andreas Göthenberg.

Informationsmötet hålls den 10 april klockan 15.00-17.00 på Forum Medicum. 

Anmäl ditt intresse att delta i informationsmötet senast den 22 mars

STINT Teaching Sabbatical

Programmet syftar till att utveckla såväl individer som institutioner och erbjuder forskare och lärare att tillbringa en hösttermin på ett av STINT:s partnerlärosäten. Genom att ge forskare och lärare som brinner för undervisningsfrågor internationella erfarenheter med utgångspunkt i lärarrollen, snarare än i forskarrollen, vill STINT bidra till att högre utbildning förnyas och nya nätverk skapas. 

Lunds universitet kan nominera upp till tre kandidater genom en intern nomineringsprocess. 

Läs mer om processen och programmet på Medarbetarwebben

STINT Strategic Grants for Internationalisation

Syftet med Strategic Grants for Internationalisation är att bidra till förnyelse och utveckling av internationalisering på lärosätesnivå. Ansökan ska omfatta strategiskt angelägna internationaliseringsinsatser som samtidigt tar tillvara enskilda eldsjälars erfarenhet och engagemang.

Lunds universitet kan delta i upp till två ansökningar per utlysning genom en intern ansökningsprocess.

Läs mer om processen och programmet på Medarbetarwebben

*Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning