Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Klarspråksutbildning i Canvas

Byråkratiska ord i en pratbubbla. Källa: ISOF.

Brukar du “framlägga ett förslag” eller “vidta åtgärder för avfallsminimering”? I så fall är risken stor att du i likhet med många andra statliga tjänstemän lider av substantivsjukan.  Som myndighet har vi en skyldighet enligt språklagen, att använda klarspråk, det vill säga skriva vårdat, enkelt och begripligt.

I den nypublicerade klarspråksutbildningen kan du få hjälp av Kikki Nillasdotter, universitetsadjunkt och programkoordinator på Språkkonsultprogrammet, att lindra denna åkomma och att undvika flera andra klarspråksfällor.  

Utbildningen finns tillgänglig i Canvas och består av ett antal korta videoavsnitt som du tar del av när du vill. Varje avsnitt tar ca 20 min.

Självregistreringslänk till Canvas (logga in med ditt lucat-ID)